„Era să fiu făcut terci între două mașini” – Mărturia unui pilot de raliu izbit de un șofer în timp ce se afla pe bicicletă

0

„Era să fiu făcut terci între două mașini și cu ochiul drept nu mai vedeam nimic” – a mărturisit un pilot de raliu, izbit de un șofer, în timp ce era pe bicicletă.
Un pilot de raliu a fost izbit de un șofer în timp ce se afla pe bicicletă. S-a ales cu vânătăi din cap până în picioare.
Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere din comuna Corbeanca.
Alex susține că era plin de sânge când șoferul a început să-l înjure. Polițiștii nu au reușit să îl tempereze.
Dacă ancheta poliției va arăta că șoferul l-a lovit cu bună știință, încadrarea juridică a faptelor sale ar putea fi schimbată din vătămare corporală, în tentativă de omor.
Vânăt din cap până-n picioare, Alex Filip susține că bărbatul de la volan l-a scos intenționat de pe șosea însă comunicatul de poliției susține că accidentul s-ar fi produs din pricina unei depășiri. Imaginile de pe camerele de supraveghere par să-i dea dreptate sportivului.

Alex Filip este pilot în cursele de raliuri, iar antrenamentul care-l menține în formă, presupune mult pedalat. În dupa-amiaza fatidică, a apucat să parcurgă doar 5 kilometri din cei 75. Camerele de supraveghere din comuna Corbeanca au surprins momentul în care drumul sportivului este întrerupt de un incident brutal.

”S-a apropiat atât demult de mine și mi-am dat seama că nu o să încap în condiții de siguranță printre el, o mașină în rulaj și o altă mașină parcată. Într-un gest de disperare, am strigat să-mi facă loc. Nu că nu a virat stânga să-mi facă și mie loc să pot trece, mai mult decât atât a frânat și a tras dreapta de volan așa încât să-mi dea o lecție”, povestește pilotul.
Șoferul a început să îl înjure
Alex susține că era plin de sânge când șoferul a început să-l înjure și nici polițiștii n-au reușit, spune sportivul, să-i tempereze criza de nervi. În timpul declarațiilor de la fața locului, bărbatul de la volan ar fi susținut că a vrut doar să-l depășească pe biciclist.
Sportivul susține însă că l-a șicanat și că a vrut, intenționat, să-l scoată de pe șosea. În încercarea de a arăta cum s-a întâmplat de fapt, Alex a postat imaginile surprinse în momentul impactului pe pagina sa de Facebook.

Ce se întâmplă din punct de vedere juridic într-una stfel de caz
Dacă ancheta poliției va arăta că șoferul l-a lovit cu bună știință, încadrarea juridică a faptelor sale ar putea fi schimbată din vătămare corporală, în tentativă de omor. Un caz de șicanare, greu de dovedit, a fost tranșat de curând de instanța din București. Șoferul vinovat care a scos de pe șosea un alt participant la trafic în 2015 a fost condamndat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.