Echipa America Express, urmărită de șeful mafiei din Pasto, Columbia: „Multe lucruri se puteau…

eduard

America Express, șeful securității a decis să schimbe strategia, înainte de cursa pentru ultima șansă. În timpul filmărilor, acesta a descoperit că erau cu toții urmăriții de șeful mafiei din orașul columbian Pasto.

Producătorii emisiunii au declarat că știau că sudul Columbiei este o zonă periculoasă, însă ei au ales acest traseu datorită istoriei lui.

Echipa America Express, urmărită de șeful Mafiei din Pasto
În ediția de marți, 5 noiembrie 2023, Cleopatra Stratan și Edward Sanda, împreună cu echipa lor de filmare, au fost atacați de motocicliști înarmați, care au încercat să le fure bunurile. Reportera, Adriana, chiar a fost amenințată cu pistolul, în timp ce concurenții au reușit să intre în duba producătorilor.

Deși au crezut că au scăpat de pericol, ajunși la hotel, echipa de securitate a observat că au fost urmăriți, mai mulți bărbați fiind poziționați în jurul locației de unde le făceau poze și îi filmau.

„Când faci acest format și stabilești o rută, în primul rând cauți lucruri de conținut – tradiții cultură. Și când faci ruta, asta primează. După care afli și riscurile de securitate. De obicei, cu cât e mai interesantă o rută, cu atât riscurile sunt mai mari. Știm, de obicei, care sunt riscurile, avem un briefing de securitate în care ni se explică riscurile și cum ar trebui să reacționăm în diverse situații neplăcute. Noi sperăm să nu se întâmple niciodată, dar există riscuri mai ridicate în aceste zone”, a afirmat Robert Lionte, producător al emisiunii, în Jurnal de Călătorie.

A doua zi, înainte de cursa pentru ultima șansă, șeful securității, Giovanni Di Liberto, a observat că întreaga echipă de filmare era urmărită de șeful Mafiei din Pasto.

„A doua zi urma să filmăm cursa pentru ultima șansă, așa că am ales să schimb strategia de securitate. În mod normal eu merg cu mașina de securitate, însă de data asta am ales să merg cu mașina de Fast Response, cu arme mai puternice. De cum am ajuns în piață au încercat să fure oglinzile mașinilor. La misiunea din piață am stat lipiți de concurenți pentru că multe lucruri se puteau întâmpla”, a dezvăluit acesta.

Mona Segall, despre incidentul armat
Concurenții au fost vizibil afectați de ceea ce s-a întâmplat, la fel și reporterul și cameramanul echipei Edward – Cleopatra.

„Știam că e real, dar să ți se întâmple e altceva”, a afirmat Adriana, reportera amenințată cu pistolul.

„Când eram în piața deschisă, înainte de cursa pentru ultima șansă, am făcut multe fotografii oamenilor din jur, care ne urmăreau. Și așa am aflat că șeful mafiei din locul respectiv se plimba cu o mașină și ne urmărea”, a povestit Giovanni Di Liberto.

De asemenea, Mona Segall, producătoarea emisiunii America Express, a precizat că ar fi preferat ca ea să se fi aflat în locul echipei sale de filmare.

„Sunt sub influența acestui lucru și nu pot să spun acum că-mi place Columbia și că mă simt bine aici sau mă simt în siguranță. Și aș fi vrut ca ceea ce s-a întâmplat aseară să mi se întâmple mie, nu reporterilor, nu operatorilor, pentru că ei sunt cei mai importanți în această emisiune. Și dacă lor le piere curajul, și dacă lor le piere plăcerea de a face această emisiune și pofta de a face această emisiune, e ca și cum le-ar pieri concurenților adrenalina. Concurneții au fost aduși în hotel și s-au simțit mai în siguranță, s-au liniștit. Doctorița noastră a avut calmante și tot ce era nevoie ca să se poată dormi măcar trei ore înainte de ziua de azi”, a afirmat Mona Segall.

De asemenea, Robert Lionte a mărturisit că „ce s-a întâmplat în Pasto, a fost ziua cu cel mai ridicat nivel de adrenalită din toate cele șase sezoane de până acum”.

Lasă un comentariu