Echinoctiu de toamna 2023. Ce trebuie sa stii despre echinoctiu si care este semnificatia spirituala. Ce ritual sa faci in ziua echinoctiului

eduard

Echinoctiu de toamna 2023. Ce trebuie sa stii despre echinoctiu si care este semnificatia spirituala. Ce ritual sa faci in ziua echinoctiului
Echinoctiu de toamna. In fiecare an, la inceputul ultimei decade a lunii septembrie are loc echinoctiul de toamna. Echinoctiul de toamna este momentul cand longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180°. Din acest moment putem spune ca intram in toamna astronomica.

Punctul echinoctiului de toamna, numit si „punct autumnal”, se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamantului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele il traverseaza la aceasta data, trecand din emisfera nordica a sferei ceresti in cea sudica.

Aflandu-se deci la aceasta data in dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va rasari si va apune chiar in punctele cardinale est si vest, durata zilelor fiind astfel egala, indiferent de latitudine, cu cea a noptilor.

Singurele exceptii le intalnim in regiunile polare, in zona Polului Nord incepand lunga noapte polara, iar in cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, pana la momentul echinoctiului de primavara. De altfel, in emisfera sudica a Pamantului, data de 23 septembrie marcheaza inceputul primaverii.

Echinoctiu de toamna. Ce trebuie sa stii

Spre deosebire de Anul Nou, care e la miezul noptii in toate fusurile orare, echinoctiul de toamna are loc in acelasi moment universal, doar ca ora locala va diferi.

Echinoctiul de toamna are loc cand soarele traverseaza ecuatorul ceresc. In fiecare an, acesta se petrece la 22, 23 sau 24 septembrie, in emisfera Nordica.

Dupa echinoctiul de toamna, noptile vor fi din ce in ce mai lungi, iar zilele din ce in ce mai scurte. Acet lucru va dura pana in luna decembrie. Atunci ziua va incepe sa fie din ce in ce mai mare, pana la echinoctiul de primavara.

Data exact a echinoctiului difera de la an la an. Acest lucru este datorat faptului ca Pamanutlui ii ia aproximativ 365,25 de zile sa faca rotatia in jurul soarelui, iar o data la patru ani este an bisect.

Pentru pasionatii de astrologie, in dimineata de dupa echinoctiul de toamna se intra in zodia Balanta. Afla mai multe despre intrarea Soarelui in Balanta aici.

In China, echinoctiul de toamna este inclus in Festivalul Toamnei, cunoscut si ca Festivalul Lunii. Cu acest prilej se celebreaza strangerea recoltelor si se gatesc Prajiturile Lunii.

Spre deosebire de echinoctiul de primavara care genereaza energia renasterii si bucuria verii, echinoctiul de toamna poate aduce sentimente de depresie.

Echinoctiu de toamna. Semnificatii spirituale

Potrivit culturilor indigene, oamenii ar trebui sa se ghideze dupa cele patru mari puncte ale naturii, din an. Acestea sunt Solstitiul de iarna, Echinoctiul de primavara, Solstitiul de vara si Echinoctiul de toamna. Fiecare reprezinta o calatorie spiritual, un ciclu spiritual pe care fiecare om trebuie sa-l parcurga.

Constientizand faptul ca suntem una cu natura, vom intelege propriile cicluri de viata, care se intrepatrund cu cele ale naturii.

Toamna reprezinta momentul recoltei. Omul trebuie sa constientizeze abundenta naturii si propria abundenta. Ca si in natura, ciclurile omului sunt cresterea, recolta, moartea si renasterea. De aceea, echinoctiul de toamna este momentul in care trebuie sa onoram abundenta. Trebuie sa schimbam focusul, de la lipsuri spre belsug.

Ritual pentru echinoctiu de toamna

Aprinde o lumanare si exprima-ti gratitudinea pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru lucrurile care te-au facut omul care esti.

Toamna este momentul in care preparam “solul” pentru recoltele viitoare. Elibereaza-te de tot ce a fost, fa curatenie si da voie creativitatii sa aiba viziuni.

Urmeaza iarna, momentul in care te vindeci. Iarna, cu frigul si inghetul ei, aduce curatenia, vindecarea ce te pregateste pentru primavara. Iar primavara este momentul renasterii.

Lasă un comentariu