După ce a pierdut Primăria Capitalei, Gabriela Firea se poate întoarce să predea în satul în care a fost profesoară acum 30 de ani FOTO

0

În 1990, înainte să intre în presă, Gabriela Firea a fost pentru câteva luni profesoară într-un sat amplasat la 30 de kilometri de Bacăul natal.
În 1990, înainte să intre în presă, Gabriela Firea, care tocmai ce a pierdut alegerile pentru funcția de primar al Capitalei, a fost pentru câteva luni profesoară într-un sat amplasat la 30 de kilometri de Bacăul natal. Iată ce povestea chiar Gabriela Firea despre perioada de după terminarea liceului din Bacău, când nu a putut să vină în București din lista banilor.
„Cand am terminat liceul, n-am putut pleca la Bucuresti tot din cauza lipsei banilor, dar nici nu acceptam varianta facultatii facute la Iasi sau chiar in Bacau. Asa ca in toamna m-am angajat ca suplinitoare de limba romana si franceza, la scoala din comuna Cleja, care se gasea la 30 km de casa. Am fost profesoara doar un trimestru, pentru ca dupa aceea m-am angajat ca reporter la singurul saptamanal politic din Bacau”, s-a confesat Gabriela Firea în campania electorală.
Gabriela Firea a povestit la televizor ce ”șpagă” a primit pe vremea când era profesoară la școala din satul Cleja
Comuna Cleja, unde fostul primar al Capitalei a predat pentru câteva luni acum trei decenii, numără circa 7000 de locuitori și mai are acum disponibil doar un loc de bibliotecar, scos la concurs anul trecut. Fosta prezentatoare tv a fost dirigintă în cele trei luni petrecute la școala din Cleja, la o clasă a VII-a, primind ”șpagă” doar flori, așa cum a povestt Gabriela Firea acum un an, invitată în cadrul unei emisiuni la Antena 3.
Tot dinspre locurile natale vine o propunere concretă pentru Gabriela Firea, șeful organizației județene PSD Bacău, Dragoș Benea, solicitându-i soției lui Florentin Pandele să accepte prima poziție pe listele organizației la alegerile parlamentare programate inițial în decembrie 2020.