DSP Neamţ: Spitalul Judeţean Piatra Neamţ nu a cerut aviz pentru a efectua lucrări de modificare

0

Dezvăluire șoc! ”Reconfigurarea secţiei ATI şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, spune Direcția de Sănătate Publică Neamț.
”Secţia A.T.I. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a funcţionat, anterior desemnării acestei unităţi sanitare ca spital suport COVID-19, prin Ordinul ministrului sănătăţii nr.555/2020, cu modificările şi completările ulterioare, la etajul II – Pavilion Chirurgical, fiind autorizată sanitar cu un număr de 24 de paturi.

2. La data de 26 martie 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a solicitat avizul D.S.P. Neamţ în vederea modificării structurii secţiei A.T.I., astfel:

– 10 paturi pentru pacienţii pozitivi COVID-19 cazuri grave – pacienţi intubaţi şi cu potenţial de agravare, la etajul III – Pavilionul Chirurgical
– 24 de paturi de la etajul II pentru pacienţii suspecţi în aşteptarea rezultatelor şi pacienţii negativi, care încă se aflau internaţi în spital şi necesitau tratament pe terapie intensivă.

Această solicitare a fost avizată favorabil de D.S.P. Neamţ”, se arată în comunicat.

Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ
”Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III.
Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, mai precizează DSP.