Draga Olteanu Matei a murit. Actriţa avea 87 de ani

0

Draga Olteanu Matei a murit în această noapte, la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă.
Draga Olteanu Matei avea 87 de ani. Marea actriţă a dus poate cea mai grea luptă din toate câte i-a scos în cale viața. Draga Olteanu Matei se afla de vineri comă indusă medicamentos și – potrivit unor surse medicale – a fost conectată la aparate, intubată și ventilată mecanic.

Draga Olteanu Matei, memorabilă în teatrul şi filmul românesc, iubită de public şi respectată de colegi, a jucat în peste 90 de producţii cinematografice, 50 de piese de teatru şi 100 de producţii de televiziune.

„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci, ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele…m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi…”, spunea Draga Olteanu Matei într-un interviu la TVR.

Şefa UPU SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni.
Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic
De altfel, marţi medicul declara că Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic., fiind o pacientă ”extrem de fragilă”, care necesita în continuare menţinerea funcţiilor vitale.
Draga Olteanu Matei a fost internată vineri la Spitalul ”Sf, Spiridon” din Iaşi
Draga Olteanu Matei a fost internată vineri la Spitalul ”Sf, Spiridon” din Iaşi, fiind adusă de la Piatra Neamţ.

”A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi”, declara atunci medicul Diana Cimpoeşu.
Cea mai grea luptă din viața ei
Marea actriță a ajuns la spital vineri seara după ce rudele ei au sunat la 112, îngrijorate că nu le răspunde la telefon. Echipajul medical a găsit-o pe marea artistă în dureri cumplite. Analizele amănunțite aveau să arate mai târziu că Draga Olteanu Matei suferise o hemoragie digestivă, apărută ca urmare a unui tratament. Artista locuiește de ani de zile la Piatra Neamț:

„ Soțul meu s-a grăbit să plece și m-a lăsat pe mine dar asta nu înseamnă că sunt singură eu sunt cu el in permanență și am rămas aici nu doar pentru că sunt niste oameni super, dar este foarte frumos locul si imi face plăcere să stau aici”, spunea artista.

Draga Olteanu Matei, o actriță iubită de români, internată în spital
Iubită de întreaga țară și de colegii breaslă, Draga Olteanu Matei a adus, în cei 55 de ani de carieră, o contribuție inestimabilă teatrului și cinematografiei românești: a jucat în 90 de filme, 50 de piese de teatru și a avut peste 100 de roluri în televiziune. În plus, a fost decorată cu Ordinul național Steaua României în grad de cavaler.