Dormitul cu o perna intre picioare calmeaza durerile articulare, de spate si sciatica

eduard

Este bine cunoscut că atunci când suferi de dureri articulare, găsirea unei poziții confortabile pentru somn poate fi o provocare, iar odihna devine dificilă. Cu toate acestea, există o soluție promițătoare pentru a vă ajuta să dormiți mai bine și mai confortabil – folosirea unei perne între picioare.

Beneficiile utilizării unei perne între genunchi în timpul nopții sunt numeroase. Adesea, este recomandat să așezi o pernă între picioare pentru a vă relaxa mai bine și pentru a avea un somn mai liniștit, fără a simți disconfort sau dureri minime. Scopul acestui obicei este de a vă asigura că veți avea un somn odihnitor, pentru a vă reîncărca energia și pentru a vă trezi într-o formă mai bună. Uneori, fără să ne dăm seama, adoptăm poziții inadecvate în timpul somnului, care pot afecta grav calitatea odihnei noastre și pot cauza oboseală semnificativă în ziua următoare. Iată câteva sfaturi pentru a obține un somn bun și odihnitor.

De ce ar trebui să folosești o pernă între picioare în timpul somnului? În timpul orelor de somn, organismul efectuează numeroase procese esențiale pentru menținerea sănătății, cum ar fi reglarea hormonală, controlul temperaturii interne și consolidarea proceselor cognitive. Regenerarea celulară este crucială pentru a permite desfășurarea acestor activități în mod eficient. Cu toate acestea, atunci când dormim prea puțin sau în poziții incomode, putem perturba aceste procese și sănătatea noastră poate suferi consecințe negative. Una dintre cele mai recomandate poziții de somn este cea fetală, în care corpul este așezat pe o parte, cu o ușoară înclinare spre stânga. Această poziție poate ajuta la prevenirea arsurilor la stomac și poate îmbunătăți confortul în timpul somnului. Cu toate acestea, pentru a maximiza confortul și pentru a evita disconfortul sau durerile de spate, ar putea fi util să așezi o pernă între picioare.

Care sunt beneficiile utilizării unei perne între picioare? Poziția fetală poate avea un dezavantaj major: coloana vertebrală nu își menține alinierea naturală, ceea ce poate provoca dureri în timpul nopții. Pentru a preveni acest disconfort și pentru a îmbunătăți calitatea somnului, experții recomandă utilizarea unei perne între picioare. Ideal ar fi ca perna să fie suficient de fermă pentru a susține corespunzător picioarele și pentru a preveni rotirea coloanei inferioare.

În cele din urmă, același principiu se aplică și pentru susținerea capului în timpul somnului: este important să folosiți o pernă care să susțină capul într-o poziție confortabilă, nici prea înaltă, nici prea joasă, nici prea tare, nici prea moale. Acest lucru ajută la reducerea tensiunii din zona gâtului și la evitarea unor posibile dureri de gât sau a problemelor de postură în timpul nopții.

Cum să așezați perna corect pentru a reduce durerile de spate sau sciatica? Sciatica și durerile de spate pot fi direct legate de lipsa de somn. Unele poziții de somn pot exercita presiune asupra nervului iritat și pot cauza disconfort. Dacă vă confruntați cu sciatica sau dureri de spate, cel mai bine este să dormiți pe partea în care simțiți cel mai puțin disconfort. În plus, puteți să așezați o pernă sub șolduri (între talie și saltea) sau între genunchi pentru a reduce presiunea asupra nervului afectat și pentru a vă ajuta să dormiți mai confortabil și mai odihnitor.

Lasă un comentariu