Dorin Cioabă vrea să calce pe urmele lui Klaus Iohannis! Regele Romilor a primit la cort vestea că are dreptul să candideze la Primăria Sibiu, înconjurat de purcei de lapte, fripturi și mezeluri!

0

Dorin Cioabă va candida pentru funcția de primar al Sibiului, deținută de Klaus Iohannis între 2000 și 2016.
Dorin Cioabă, care se consideră Regele Internațional al Romilor, a avut emoții în ceea ce privește candidatura sa la alegerile locale. Biroul Electoral a admis, luni, candidatura lui Dorin Cioabă, la funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce iniţial a respins-o.
Judecătoria Sibiu i-a dat dreptate candidatului Cioabă în urma depunerii unei contestaţii, a relatat Agerpres. „Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu (…) admite candidatura domnului Cioabă Dorin propusă de Partida Romilor Pro Europa, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu”, se precizează în Hotărârea nr. 32.
Dorin Cioabă a participat la un festival gastronomic
Dorin Cioabă a primi vestea cea bună în timp ce se participa la un festival gastronomic al romilor, organizat chiar la Sibiu. Regele Romilor a pozat, satisfăcut, în timp ce se afla sub un cort, în fașa unei mese pline cu purcei de lapte, fripturi și diverse mezeluri, toate preparate de supușii săi.

Printr-o altă decizie dată tot luni, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a admis şi candidaturile lui Daniel Cioabă şi ale lui Dorin Mihai, tot din partea Partidei Romilor Pro Europa, pentru funcţiile de consilieri locali ai municipiului Sibiu. Daniel Cioabă este fratele lui Dorin Cioabă.

Klaus Iohannis a fost primarul Sibiului timp de 16 ani
Dorin Cioabă a precizat recent, pentru Agerpres, că vrea să candideze la funcţia de primar al municipiului Sibiu după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat, ca edil, un reprezentant al minorităţii germane. „Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom”, a explicat atunci Dorin Cioabă.

Președintele Klaus Iohannis a fost primar al Sibiului, între 2000 și 2016, fiind urmat în funcție de Astrid Fodor, și ea o reprezentantă a minorității germane. Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.