Doliu internațional: s-a stins un nume mare din lumea filmului. A murit subit

0

Este doliu în lumea filmului internațional. A murit un mare regizor, omul din spatele multor filme celebre în toată lumea. Avea doar 58 de ani și cauza morții sale este necunoscută.

Doliu în lumea filmului

S-a stins din viață regizorul Jean-Marc Vallée care avea 58 de ani. El a fost creatorul unor filme celebre în toată lumea, cum sunt „Dallas Buyers Club” și „Big Little Lies”. Potrivit presei internaționale, cauza morții sale nu este cunoscută.  Vestea morții sale a zguduit lumea filmului. Colegul său, Nathan Ross a postat un mesaj emoționant pentru cel pe care l-a considerat un frate.

A fost un artist adevărat şi generos, un tip iubitor. Toţi cei care au lucrat cu el au putut vedea talentul şi viziunea de care a dat dovadă. A fost un prieten, partener creativ şi un frate mai mare pentru mine. I se va simţi lipsa, dar este mângâietor ştiind că stilul său frumos şi munca sa de impact pe care le-a împărtăşit lumii vor dăinui, a spus Nathan Ross.

Cine a fost Jean-Marc Vallée

Jean-Marc Vallée a murit subit la vârsta de 58 de ani. Scriitorul, regizorul, editorul și producătorul canadian a câștigat premii Emmy și un premiu DGA pentru Big Little Lies și a fost nominalizat la Oscar pentru regia Dallas Buyers Club.

Doliu internațional: s-a stins un nume mare din lumea filmului. A murit subit

Filmul s-a bazat pe povestea adevărată a lui Ron Woodroof, un pacient cu SIDA care făcea contrabandă cu medicamente în Texas şi le distribuia prietenilor pacienţi cu aceeaşi boală prin „Dallas Buyers Club”.

Tot el a regizat „Wild” cu Reese Witherspoon, după care a continuat să lucreze cu celebra actriță la serialul HBO „Big Little Lies”, pentru care a câştigat un premiu Emmy.

Un alt proiect cunoscut al regretatului regizor a fost o mini-serie bazată pe cartea „Sharp Objects”. Jean Marc urma să regizeze un alt serial pentru HBO, „Gorilla and the Bird”, bazat pe cartea de memorii a lui Zack McDermott.

Actorul s-a stins din viață în cabana sa din afara orașului Quebec. Familia sa și prietenii lui sunt în stare de șoc.