Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!

0

Este vorba de o femeie în vârstă de 73 ani, care a decedat la câteva ore după vaccinarea contra Covid-19.

Femeia era din Bacău și a decedat după ce i s-a administrat prima doză a vaccinului anti-Covid 19.
Anunțul a fost făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), iar decesul este considerat fără a avea legătură cu vaccinarea. Femeia nu a avut reacții adverse la vaccin și avea mai multe afecțiuni.

”Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze”, a transmis, vineri seară, CNCAV.

Femeia a făcut stop cardio-respirator
Femeia din Bacău, în vârstă de 73 de ani, a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Bacău, unde făcuse și vaccinarea. Ea a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

”Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidențe. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat CNCAV.