Doliu în muzica românească. O celebră artistă a murit la 45 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Cezar Ouatu este devastat: „Este nedrept uneori ce se întâmplă”

eduard

O celebră artistă a murit la 45 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Ioana Maria Lupașcu, pianistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, s-a stins din viață în urmă cu câteva ore. Internată de mai multă vreme la Institutul Clinic Fundeni, Ioana suferea de o afecțiune necruțătoare.

O celebră artistă a murit la 45 de ani. În urmă cu trei ani și jumătate, Ioana Maria Lupașcu a fost diagnosticată cu cancer, iar medicii i-au prognozat un orizont de viață de cca două luni. Însă, a reușit să-i fie alături fiicei sale adolescente câțiva ani. În primele luni din acest an, în urma unei embolizări efectuate greșit de un medic, microsferele care aveau rol de a opri vascularizarea celulelor canceroase au migrat pe căile biliare și au generat un icter mecanic.

Timp de două luni, celebra pianistă nu a putut bea decât apă, ceea ce a și dus la pierderea subită a peste 15 kg din greutate.

Anunțul trist a fost făcut de colegii din filarmonică pe rețelele sociale. „Cu sufletele îndurerate, anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, Ioana-Maria Lupașcu. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.

Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în București. Gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni și toți cei ce au cunoscut acest suflet pur, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dureroase.

Sincere condoleanțe!”, au transmis cei din Filarmonica „Paul Constantinescu”, din Ploiești.

Cezar Ouatu este unul dintre artiștii devastați de durere. Artistul a scris un mesaj de condoleante pentru fosta sa colegă.

„Iubita mea colegă și prietenă de scenă Ioana Maria Lupascu este nedrept uneori ce se întâmplă. În toate aceste dimineți ai fost prezentă în gândurile mele cu speranța revederii, dar acum îmi lași doar amintirea concertelor noastre, a zambetului tau, a omului luminos, frumos și bun!

Știi ca erai tot timpul un zâmbet când repetam pentru recitalurile noastre și te rugam să vii tu cu partiturile și pentru mine. Îți mulțumesc Ioana pentru tot. Îmi este foarte greu să vorbesc la trecut și nu o voi face! Nu știu cum să închid acest mesaj. Îmi este greu! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău”, a scris Cezar Ouatu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un comentariu