Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Oana Ștefănescu a murit

0

Este doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Oana Ștefănescu a murit sâmbătăLa 60 de ani, actrița Oana Ștefănescu a murit. Anunțul trist a fost făcut duminică pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon. Vestea a luat prin surprindere pe cei care au cunoscut-o și au îndrăgit-o.

Doliu în lumea teatrului românesc! Actrița Oana Ștefănescu a muritDoliu în lumea teatrului românesc! Actrița Oana Ștefănescu a murit
Vezi galeria foto
Oana Ştefănescu, actriţă a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi în seara de 23 ianuarie 2021, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun şi discret, până în ultima clipă a vieţii sale. (…) Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată și va păstra vie amintirea unei actrițe, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat.’, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Odeon.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu actriței Oana Ștefănescu o pot face începând de mâine, 25 ianuarie, ora 15:00, până marți seara, la Biserica Bălăneanu – Iancu Nou (Șoseaua Mihai Bravu 117-119). Miercuri dimineața, trupul neînsuflețit va fi transportat la Constanța, unde va avea loc înmormântarea. seară, iar anunțul a fost făcut duminică de către Teatrul Odeon.

Cine a fost Oana Ștefănescu
Actrița s-a născut pe 19 noiembrie 1960 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale’ la clasa profesorului Octavian Cotescu. Oana Ștefănescu a debutat pe scena Odeonului în spectacolul „Mincinosul’ de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur (data premierei: 11 octombrie 1991).

De-a lungul anilor, actrița Oana Ștefănescu a obținut mai multe premii: Premiul de debut pentru rolul Floricica în spectacolul „Este ciudat” (1987), Premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul „Căţărarea” la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina din spectacolul „Matca” (1988), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul „Înnebunesc şi-mi pare rău” – Premiul UCIN (1993), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în piesa cu acelaşi nume (1996), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul „Scrisorile călugăriţei portugheze” (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Acestora li se adaugă Premiul de excelenţă pentru întreaga echipă de actori pentru spectacolul „…au pus cătuşe florilor” (regia Alexander Hausvater), la Gala UNITER 1992.

Actrița Oana Ștefănescu a murit pe data de 23 ianuarie și va fi înmormântată la Constanța.

FOTO: Facebook