Doliu în lumea teatrului românesc! A murit actorul celebru din Pinocchio

0

În ultima perioadă am pierdut mai multe persoane importante, artiști de renume, actori cunoscuți, care au lăsat în urma lor o adevărată istorie. Anunțăm acum că a mai plecat dintre noi o legendă, un actor cunoscut pentru rolul Geppetto din Pinocchio.

A murit Boris Petroff
Lumea teatrului românesc este îndoliată, după ce a mai pierdut un membru important al acestui domeniu. Aflăm că a plecat din această lume Boris Petroff, unul dintre cei mai iubiți actori, dar și extrem de cunoscut, mai ales după ce l-a interpretat pe Geppetto din Pinocchio mai bine de 35 de ani.

Celebrul actor împlinise venerabila vârstă de 82 de ani și problemele de sănătate îl copleșiseră. Totuși, era puternic, își dorea să trăiască și lupta pentru binele său, dar organismul lui a cedat. Anunțul a fost făcut de site-ul UNITER. Cei care l-au cunoscut și-l amintesc pe marele actor drept o persoană veselă, mereu cu zâmbetul pe buze, copilăros, care îi molipsea pe toți cu energia lui pozitivă.

„Azi s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârşit, care şi-a dedicat zeci de ani din viaţă teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu şugubăţ şi cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare”, informează site-ul UNITER.

Din 1966 până în 1974, Boris Petroff a făcut parte din trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Apoi, acotrul s-a întors în București, acolo unde până în 2009 a jucat pe scenele teatrelor “Ion Creangă,“Nottara” și Teatrul evreiesc de stat.

După ce a încheiat colaborările cu aceste instituții, actorul s-a retras în județul Dâmbovița, unde a rămas până în ultima clipă. Acolo, el a colaborat cu Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște. A fost iubit de către toată lumea, dar mai ales de copiii care au luat parte de la spectacolele lui. Spiritul său copilăresc i-a adus o mulțime de admiratori.