Doliu în lumea sportului! România a pierdut un antrenor legendar

0

În ultima perioadă au avut loc o mulțime de tragedii în țara noastră și se pare că răul continuă. Este vestea momentului la noi în țară: un antrenor celebru, al cărui nume a fost legat de un mare scandal, a plecat dintre noi. Doliu în toată țara!

A murit Constantin Vasiliu

Lumea sportivă este în doliu din nou. Este vorba de antrenorul ieșean de box Constantin Vasiliu, o figură marcantă în lumea acestui sport, care a avut parte de o mulțime de reușite de-a lungul carierei sale.

Aflăm astăzi că marele sportiv a plecat din această lume, la vârsta de 65 de ani. Familia nu a comunicat cauza exactă a morții, pentru că este mult prea marcată de cele întâmplate. Sicriul marelui om de sport este depus la capela cimitirului Sfântul Vasile din Iași. Înmormântarea loc va avea loc vineri, la ora 13:30, iar toți cei care l-au cunoscut sunt așteptați să îl conducă pe ultimul drum.

Despre Constantin Vasiliu se știe că a fost primul antrenor emerit de box din Iași și a antrenat de 3 ori lotul național, unde s-a ales cu rezultate de excepție. Mai mult, are cele mai bune rezultate din istoria boxului ieșean.

Una dintre cele mai mari realizări a fost faptul că l-a antrenat pe primul campion al României la seniori Tiberiu Cucu, în 1979, potrivit prezentării făcute de fiul marelui sportiv.

Antrenorul, implicat în scandal

Alte nume de boxeri descoperiţi de Vasiliu sunt Sorin Timofte, Octavian Ţicu, reprezentant al R.Moldova la JO din Atlanta 1996, Sorin Timofte, Gheorghe Băcăuanu, Mihai Iftode, Constantin Velea, Cristian Hodorogea şi multe altele. Din 1992, a fost asistat de fiul său Vasile Nicuşor Vasiliu, care astăzi îi continuă munca de şlefuitor de talente, anunţă ziaruldeiasi.ro.

În ciuda carierei sportive remarcabile, antrenorul a fost protagonistul unui uriaș scandal, în urmă cu 20 de decenii, cu un prejudiciu de sute de milioane de lei, la vremea respectivă. Constantin Vasiliu a fost acuzat ca a înşelat peste 20 de persoane cu diferite sume de bani, pentru a le facilita obtinerea de vize pentru Italia.