Doliu în lumea sportivă. A murit la doar 35 de ani

0

Sportivul paralimpic Iulian Şerban a decedat la vârsta de 35 de ani. Moartea fulgerătoare a lui Iulian i-a șocat pe colegii lui de breaslă.
Sportivul paralimpic Iulian Şerban a decedat la vârsta de 35 de ani, informează Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

„Clubul Steaua Bucureşti anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost Iulian Şerban. Campion mondial în trei rânduri la paracanoe (2010, 2011 şi 2012) şi ocupant la locului 4 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (2016), Iulian a plecat fulgerător dintre noi la doar 35 de ani”, a precizat sursa citată.

Iulian Şerban şi-a pierdut un picior în urma unui accident de tren suferit la vârsta de 21 de ani.
Cine a fost Iulian Șerban
Iulian Șerban a fost multiplu campion la kaiac-canoe. A îndrăgit acest sport de mic copil, iar în clasa a VII-a a devenit campion național la canoe la 500 și 1.000 de metri.

Însă, când avea 21 de ani și-a pierdut piciorul drept în urmă cu aproape 10 ani, în urma unui grav accident de tren. După aproape un an de recuperare și tratament, a reînceput să facă sport. S-a înscris la competițiile pentru persoane cu dizabilități și a devenit unul dintre cei mai buni.
A câștigat aurul la campionatul European de paracanoe de patru ori consecutive.

„Caiacul este viata mea, destinul meu, stalpul meu. Te face mai puternic si mai dur, pentru ca este un sport aspru”, a spus Iulian Șerban, în urmă cu doar câțiva ani.