Doliu în lumea artistică: Noaptea trecută s-a stins din viață unul dintre cei mai adorați vioriști din Maramureș

0

O veste tristă din lumea muzicii tradiționale maramureșene. Unul dintre cei mai cunoscuți vioriști din Maramureș, dar și din România, Vasile Barani, s-a stins din viață în cursul nopții trecute.
Potrivit unor surse, se pare că Vasile Barani se confrunta cu probleme de sănătate, însă nu într-o formă gravă, care să îi provoace decesul. Artistul s-a simțit rău duminica trecută, apoi s-a prezentat la Spitalul din Sighetu Marmației, unde a rămas internat. La spital a fost testat de COVID-19, iar din păcate, rezultatul a ieșit pozitiv. Astăzi urma să fie transferat la Spitalul suport Covid TBC din Baia Mare, însă corpul acestuia a cedat. Artistul s-a stins din viață la primele ore ale dimineții. Vasile Barani a decedat la vârsta de 62 de ani.

Vasile Barani era infectat cu COVID-19
Familia, prietenii, apropiații și colegii de meserie au fost șocați de această veste cutremurătoare pe care au primit-o iar mesajele de condoleanțe transmise familiei, se înmulțesc pe rețelele de socializare:

„Drum lin spre stele! Ai fost și vei rămâne o stea a muzicii populare! Un reper al muzicii maramureșene! Un prieten care s-a grăbit să plece într-o lume mai bună! Condoleanțe familiei! Rămas bun Vasile Barani!” a scris un coleg de al acestuia.
Rețelele de socializare ale prietenilor și colegilor s-au umplut cu mesajele de condoleanțe transmise la adresa familiei artistului
„Încă o pierdere mare pentru orașul nostru si pentru toți cei care l-au cunoscut ! Un om bun si de mare valoare , a plecat sa cânte în ceruri , Dumnezeu sa-l odihnească în pace ! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!” este mesajul transmis de o cunoscută interpretă de muzică populară din Maramureș.
Sursa: Vasiledale.ro