Doliu în întreaga lume. Numele ei va rămâne în istorie

0

S-a stins din viață un nume mare în literatura lumii, o scriitoare celebră care a lăsat în urma sa o carieră remarcabilă. Avea fani în toată lumea. Din nefericire, în ultima vreme ne-au părăsit multe personalități din diferite domenii de activitate.

A murit una dintre cele mai celebre scriitoare

Vestea tristă a zilei este despre Anne Rice, autoarea celebrului roman gotic Interviu cu un vampir. Rice s-a stins din viață din cauza unor complicații medicale cauzate de un accident vascular cerebral. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă a fost făcut public de către fiul scriitoarei.

În ultimele sale ceasuri, i-am stat alături pe patul de spital, copleșit de admirație pentru curajul ei și realizările sale, a scris fiul Annei Rice, pe pagina de Facebook a scriitoarei.

Anne Rice a murit sâmbătă, 11 decembrie, la venerabila vârstă de 80 de ani. Celebra scriitoare s-a stins din viață în sânul familiei pe care a iubit-o enorm.

Interviu cu un vampir – bestseller ecranizat

Anne Rice va rămâne în istorie ca fiind autoarea celei mai bine vândute serii de romane Cronicile vampirilor. Cel mai mare succes al lui Rice a fost primul ei roman, Interviu cu vampirul, care a fost publicat în 1976 și a prezentat personajul vampirului Lestat, care ulterior a devenit personajul central în seria de 13 cărți (Cronicile vampirilor), dintre care cea mai recentă a fost publicată în anul 2018.

Interviu cu un vampir a devenit bestseller și a fost ecranizat în anul 1994. Celebra peliculă care păstrează titlul romanului scris de Anne Rice îi are în rolurile principale pe Tom Cruise și Brad Pitt.

Doliu în întreaga lume. Numele ei va rămâne în istorie

Ulterior, celebra scriitoare Anne Rice a continuat povestea într-o serie de romane care alcătuiesc colecția Cronicile vampirului (The Vampire Chronicles).

Din această serie, romanul Queen of the Damned (Regina celor blestemați) a fost ecranizat în 2002.

Doliu în întreaga lume. Numele ei va rămâne în istorie

Anne Rice a scris și ficțiune erotică, sub pseudonimul Anne Rampling sau AN Roquelaure. Unul dintre titlurile din această categorie este Exit to Eden.

Deși și-a trăit cea mai mare parte a vieții în California, Rice era originară din New Orleans acolo unde va fi și înmormântată, în cadrul unei ceremonii private. Fiul ei plănuiește pentru anul viitor un memorial public dedicat mamei sale.