Doliu în fotbal. Un fotbalist și antrenor legendar s-a stins din viață

0

Este doliu în fotbalul internațional. S-a stins din viață un fotbalist legendar care a lăsat în urma sa o carieră remarcabilă. Pentru o perioadă a fost antrenor al echipei Farul Constanța, care în prezent este patronată de marele jucător Gică Hagi.

A murit un fotbalist legendar

A murit Momcilo Vukotic, fost fotbalist la Partizan Belgrad și la Bordeaux.  Momcilo Moca Vukotic, cunoscut după numele de Moca, avea 71 de ani, și a fost unul dintre cei mai mari antrenori și jucători de fotbal sârbi.

Pentru o lungă perioadă de timp a deținut recordul celor mai multe prezențe în tricoul lui Partizan Belgrad: 791.

Momcilo Vukotic a fost antrenor al echipei Farul Constanța, care în prezent este patronată de către Gică Hagi. În 2006, Momcilo Vukotic a dus echipa dobrogeană în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României.

Reprezentanții echipei Farul Cosntanța au transmis un mesaj de condoleanțe după ce au aflat că Vukotic s-a stins din viață.

Rămas bun, Momcilo Vukotic! Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor. Odihnește-te în pace!, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului Farul Constanța.

Cine a fost Momcilo Vukotic, cunoscut ca Moca

Momcilo Vukotic a fost un mare fotbalist, care după ce a încetat să joace, a devenit antrenor. De-a lungul timpului, între anii 1969-1974, Moca a jucat de 14 ori pentru echipa sa națională, Iugoslavia, și a marcat patru goluri.

Doliu în fotbal. Un fotbalist legendar s-a stins din viață

La FK Partizan a început să joace de la vârsta de 12 ani, și s-a remarcat în toate competițiile și toate nivelurile de vârstă, marcând 306 goluri.

Și-a început cariera profesionistă ca jucător pentru FK Partizan în 1968, a câștigat primul său campionat iugoslav în 1976 și al doilea în 1978. A mai jucat pentru echipa națională de fotbal a Iugoslaviei și a participat la Campionatul European în 1976, care a fost găzduit în țara sa, unde Iugoslavia a terminat pe locul patru.