Doamne, ce bunătate mi-a ieșit – 2 ouă, 7 dovlecei, 300g pesmet, 5-6 căței de usturoi, sare și piper..

eduard

Pentru azi vă propunem o altfel de rețetă. Vom face dovlecei pane după o rețetă pe care o cunoasc doar câteva gospodine. Așadar, azi vom împărți un nou secret. Cum să faci dovlecei pane fără să fie uleioși, să se rupă la prăjit sau să pară că mai aveau nevoie de ceva pentru a fi de-a dreptul gustoși.

Ingrediente:

7 dovlecei
5-6 căței de usturoi
300 g pesmet
2 ouă
sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

1. Pentru început se spală bine dovleceii, apoi îi curățăm de coajă.

2. Îi dăm pe răzătoarea mare.

3. Pesmetul se pregătește într-un bol.

4. Stoarcem dovleceii de sucul lăsat.

5. După ce i-am stors bine de tot, adăugăm dovleceii peste pesmet. adăugăm ouăle, usturoiul, sare și piper după gust. se amestecă bine bine.

6. Pregătim o tigaie în care uleiul să fie suficient astfel încât chiftelele să fie acoperite. lăsăm uleiul să se încălzească, iar când e gata punem chiftelele pe care le modelăm cu ajutorul mâinilor din compoziția creată. după cu vă place puteți face stil chifteluțe rotunde sau plate.

7. Așezăm pe o farfurie un șervețel dublu. Cu ajutorul unei palete, luăm pe rând fiecare pane după ce se rumenește pe fiecare parte. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că riscă să se ardă. Câte 1 minut -2 pe fiecare parte ar trebui să fie suficient. Focul trebuie să fie mediu. Apoi așezați pane-urile pe șervețel astfel încât să sugă uleiul în plus.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu