Din cauza Covid-19 în București se instaurează scenariul roșu.

0

Din cauza depășiri ratei de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori cu COVID-19 în București se instaurează scenariul roșu asta presupunând că școlile, restaurantele, teatrele, și cinematografele vor fi închise iar locuitorii vor avea obligația să poarte masca atât în interior cât și în exterior.

În toată țara începând de ieri până în prezent s-au îmbolnăvit peste 3.900 de persoane, iar peste 700 sunt în terapie intensivă.
În această situație nici un copil nu o să mai meargă la școală sau la grădiniță iar lecțiile se vor face doar online.

Aceasta este situația Capitalei, după ce doar astăzi s-au înregistrat peste 700 de cazuri noi, asta însemnând că rata de îmbolnăvire a ajuns la 3,02 cazuri la mia de locuitori.
Premierul României, Ludovic Orban a mai declarat și că se vor închide restaurantele din interior.
Pentru o perioadă de timp nu vor mai funcționa nici sălile de teatru și cinema la care oricum aveau acces doar un număr foarte mic de persoane. Până când rata de îmbolnăvire a fost de 1,5 la mie sălile erau doar pe jumătate pline.
În schimb după toate aceste restricții centrele comerciale și sălile de sport vor rămâne deschide în continuare.

Tot în această perioadă destul de grea, locuitorii Bucureștiului vor avea obligația de a purta masca de protecție peste tot, iar această decizie a fost luată deja în mai multe județe.
Tot în Scenariul roșu, vom avea obligația de a purta masca chiar dacă ne plimbăm prin parcă sau stăm singuri pe trotuar acest lucru fiind foarte important pentru a împiedica răspândirea virusului.

Măsurile ce pot fi luate de către autorități în această perioadă sunt prevăzute în hotărârea de guvern privind starea de urgență.
toate acestea vor fi puse în aplicare după ce Direcția de Sănătate Publică va transmite datele oficiale către comitetul pentru situații de urgență.
Adrian Sterinu Cercel, managerul Spitalului de Boli infecțioase Matei Balș, a declarat că bătrânii trebuie izolați pentru a fi protejați, iar dacă nu avem unde să ne izolăm că să îi protejăm pe bunici, să ne mai luăm o casă.