Dieta cardiacă: cum să slăbești aproape 5 kilograme în 3 zile. Meniul complet pentru fiecare zi

eduard

Dieta de trei zile este supranumită şi dieta cardiacilor, căci ea este practicată şi în spitalele din afara ţării pe pacienţii cardiaci care trebuie să slăbească urgent înainte de operaţia pe cord.

Dieta cardiacă presupune un plan alimentar pe care trebuie să-l urmezi doar trei zile pentru a scăpa de kilogramele în plus și pentru a menține sănătatea inimii. Este cunoscută și ca dieta Birmingham și se zvonește că a fost concepută la Universitatea Alabama-Birmingham, însă nu există dovezi care să sprijine aceste afirmații.

Unii susțin că această dietă a fost concepută pentru a ajuta pacienții care suferă de boli de inimă să slăbească înainte de intervențiile chirurgicale și te ajută să slăbești până la 5 kilograme în doar 3 zile.

Acest plan alimentar presupune reguli stricte în privința alimentelor pe care trebuie să le consumi trei zile consecutiv. În restul de patru zile rămase, te poți bucura de orice preparate îți dorești. Acest ciclu trebuie repetat la începutul fiecărei săptămâni ori de câte ori este necesar, până ajungi la greutatea pe care ți-o dorești.

În cele trei zile nu sunt permise alte ingrediente și nici produse care să le înlocuiască. În principiu, se pune accent pe toast și o sursă de proteine, iar numărul de calorii pe care trebuie să le consumi într-o zi ajunge la 800-1000.

Alimente pe care să le consumi și ce să eviți

Dieta cardiacă presupune limite stricte în privința alimentației. Mesele presupun o sursă de proteine, alături de fructe, legume, toast sau crackers. Sare și piperul sunt singurele condimente permise, iar pentru desert, înghețata de vanilie este permisă o dată pe zi, la cină.

Poți mânca:

Fructe: grepfrut, banane, pepene galben și mere
Legume: morcovi, conopidă, varză, broccoli, sfeclă, fasole
Produse lactate: înghețată de vanilie, brânză cottage, brânză cheddar
Proteine: ton, ouă, carne de pui fără piele, unt de arahide, carne slabă de vită sau porc
Cereale: toast sau crackers
Băuturi: cafea neagră, ceai, apă și suc dietetic

Dieta cardiacă: mediul pentru 3 zile

Ziua 1

Mic dejun: o jumătate de grepfrut sau suc și 1 felie de toast cu o linguriță de unt de arahide
Prânz: 1 felie de toast cu 73 de grame de ton
Cină: 85 de grame de carne slabă, 180 de grame de fasole, 130 de grame de morcovi sau sfeclă, 1 măr mic și 150 de grame de înghețată de vanilie

Ziua 2

Mic dejun: 1 ou fiert tare, o felie de toast și o jumătate de banană
Prânz: 225 de grame de brânză cottage sau 75 de grame de ton și 5 crackers
Cină: carne de viră, 90 de grame de broccoli sau varză, 65 de grame de morcovi, jumătate de banană și 75 de grame de înghețată de vanilie

Ziua 3

Mic dejun: 1 ou tare și o felie de toast
Prânz: 28 de grame de brânză cheddar, 1 măr mic și 5 crackers
Cină: 146 de grame de ton, 100 de grame de fasole sau conopidă, 130 de grame de morcovi sau sfeclă, 160 de grame de pepene galben și 75 de grame de înghețată de vanilie.

Dieta cardiacilor: Indiferent care este scopul tău – că te-ai mai împlinit după ce ai făcut excese alimentare, sau că vrei să scapi rapid de nişte kilograme pentru a intra în hainele preferate – dieta de trei zile pare soluţia ideală pentru astfel de ”urgenţe”.

Dieta de trei zile este supranumită şi dieta cardiacilor, căci ea este practicată şi în spitalele din afara ţării pe pacienţii cardiaci care trebuie să slăbească urgent înainte de operaţia pe cord. Conform celor care au urmat-o, dieta aceasta poate duce la pierderea a 4,5 kilograme în doar trei zile.

Atenţie, însă! Specialiştii recomandă să nu urmaţi acest regim mai mult de trei zile! Iar pe durata ei, cei care o urmează sunt obligaţi să consume zilnic 8 pahare cu apă.

Lasă un comentariu