Descoperire interesantă despre consumul de cafea. Scade riscul de a face o boală gravă

0

Consumatorii de cafea sunt mai puțin expuși riscului de a dezvolta cancer de prostată, arată un nou studiu realizat de medicii chinezi. De asemenea, este mai puțin probabil ca această boală necruțătoare să se răspândească printre pacienții care consumă în mod regulat cafea.

De la sănătatea creierului până la boala Parkinson, există numeroase probleme de sănătate pe care cafeaua le poate ține departe de organismul nostru, spun oamenii de știință. Un studiu recent constată că persoanele care consumă zilnic cafea ar putea ține cancerul de prostată la distanță și și-ar putea îmbunătăți șansele de supraviețuire.

Cercetătorii de la Spitalul Shengjing din Universitatea de Medicină din China spun că băutorii obișnuiți de cafea au cu 10% mai puține șanse să dezvolte cancer de prostată.

Cafeaua reduce riscul de a face cancer de prostată
Potrivit Societății Americane a Cancerului, unul din opt bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată în timpul vieții, iar unul din 41 de bărbați va muri de această boală.

În timp ce consumul de prea multă cafea poate fi rău pentru sănătatea dvs., studii anterioare au descoperit că această băutură „magică” poate reduce și riscul de cancer la ficat, intestin sau sân.

Până în prezent, nu au existat suficiente dovezi care să sugereze că de aceleași beneficii ar putea beneficia pacienții cu cancer de prostată. Autorii studiului cred că fiecare ceașcă de cafea consumată ar putea reduce riscul de cancer de prostată cu un procent. Nu trebuie să consumați însă cafea excesiv în timpul unei zile.