De ce trebuie să pulverizezi oțet pe plăcile de faianță și între rosturi. Gospodinele adevărate iubesc acest truc

eduard

De ce trebuie să pulverizezi oțet pe plăcile de faianță și între rosturi. Gospodinele adevărate iubesc acest truc! Este extrem de util și poate face diferența în locuința ta!

Oțetul știm că este unul dintre cele mai versatile ingrediente atunci când vine vorba de îngrijirea casei. Este folosit în curățarea multor obiecte și zone din casă pentru a evita utilizarea produselor pline de chimicale. Totuși, știai că îți poți face faianța și rosturile să strălucească folosind oțet? Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi suprafața, lăsând să acționeze timp de o oră. Curăță apoi cu o perie și vei vedea cum petele de grăsime, calcar și mucegaiul dispar ca prin minune.

Ce să nu cureți niciodată cu oțet
Oțetul este grozav pentru a curăța majoritatea lucrurilor, dar există și multe materiale pe care le poate deteriora, din cauza nivelului său ridicat de aciditate. Nu curățați niciodată următoarele suprafețe cu oțet – sau riscați să le distrugeți, fie prin deteriorarea finisajului, fie prin gravarea sau coroziunea metalului: granit, marmură, aluminiu, fontă. Folosiți în schimb detergenți cu săpun blând.

„Orice suprafață care nu ar reacționa bine la acid, cum ar fi robinetele din alamă neacoperită cu lac, ar trebui curățată cu produse special concepute sau cu soluții mai puțin vâscoase”, spune Chris Wootton, director general al unei mărci de curățare. „Fiți atenți și la podelele din lemn masiv. Deși unii oameni folosesc această soluție pentru a curăța lemnul de esență tare, dacă soluțiile acide intră prea des în granule, acestea pot deforma lemnul”.

Cum să folosești soluția cu oțet
Atunci când curățați cu oțet alb, cel mai bine este să îl diluați cu apă, astfel încât să îl puteți folosi în cantități mari. Oțetul simplu, după cum spuneam, este foarte acid, așa că trebuie folosit în cantități mai mici.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți într-o sticlă de spray o jumătate parte de oțet și jumătate parte de apă. Este de preferat să curățați suprafețele cu o cârpă din microfibră. Acest lucru vă va curăța eficient suprafețele fără a le deteriora.

„O soluție diluată de oțet alb va elimina bacteriile comune, cum ar fi salmonella și E. coli”, explică expertul în curățenie Emily Barron de la Rezigo. „Dacă curățați zone precum baia este bine să adăugați un strop de săpun antibacterian”.

Lasă un comentariu