De ce nu trebuie să speli niciodată carnea de pui înainte de a o găti

eduard

Experții recomandă să nu se mai spele carnea de pui înainte ca aceasta să fie gătită întrucât spălarea nu contribuie la eliminarea bacteriilor, încurajând răspândirea lor pe suprafețele din jur: în chiuvetă, pe dulapuri, pe veselă, pe mâini.

Piept de pui

Printre cele mai periculoase sunt: Campylobacter (care provoacă diaree, crampe, vomă. S-a estimat că, în Marea Britanie, cam 50% dintre cazurile de infecții cu Campylobacter provin de la carnea de pui), Salmonella și Clostridium perfringens (Această bacterie provoacă și ea diaree și dureri abdominale puternice).
Opiniile sunt împărțite referitor la acest subiect. Unele persoane spun că ele spală dintotdeauna carnea înainte de gătire sau că o „dezinfectează” folosind zeamă de lămâie sau oțet și că nu vor renunța la acest obicei.
Sfatul specialiștilor este, pentru a fi în deplină siguranță, să se gătească întotdeauna carnea de pui la o temperatură de 74 de grade.

Pulpe de pui cu legume si ierburi

Alte indicații pe care le oferă aceștia cu privire la siguranță când va fi gătită carnea se referă la:
• Puiul crud va fi acoperit și depozitat corespunzător, în partea din spate a frigiderului, pentru ca sucurile din el să nu ajungă la alte alimente
• Ustensilele cu care este tăiat puiul vor fi spălate înainte să fie folosite pentru alte alimente
• Carnea va fi tăiată pe o suprafață de lucru perfect curată
• Mâinile vor fi spălate bine după ce s-a manipulat carnea crudă
• Nu se vor depozita alimente în vase în care a stat carne crudă

Lasă un comentariu