De ce nu am aflat despre această metodă nouă mai devreme?

eduard

Prepararea aluaturii fragede acasă nu trebuie să fie o sarcină descurajatoare. Cu doar câteva ingrediente simple și puțină răbdare, poți crea cu ușurință un aluat fraged delicios care cu siguranță te va impresiona.

Această rețetă în particular reprezintă o abordare inovatoare a modului tradițional de a face aluat fraged, adăugând câteva ingrediente suplimentare pentru a-i da un plus de savoare. Rezultatul este un aluat fraged și pufos și mai delicios decât varianta originală.

Această rețetă este perfectă pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru ziua de zi. Ai nevoie doar de făină, unt, sare, zahăr și puțină apă.

În plus, este ușor de preparat și oricine se poate aventura să încerce această rețetă pentru o ocazie specială:

O modalitate diferită de a face foaie fragedă acasă
Să prepari foaie fragedă de la zero este un proces relativ simplu, deși necesită puțin timp din cauza manipulării aluatului foietaj. Mai întâi, adună ingredientele necesare:

Ingrediente:
– 2 cupe și jumătate de făină obișnuită
– 1 lingură de sare
– 1 lingură de zahăr
– 1 cupă de unt rece
– 2 linguri de oțet alb în 1 cupă de apă rece

Instrucțiuni, pas cu pas:
1. Începe prin a cernerea celor 2 cupe și jumătate de făină obișnuită, 1 lingură de sare și 1 lingură de zahăr într-un bol mare.
2. Apoi, adaugă 1 cupă de unt rece până când amestecul are aspectul de fulgi grosieri.
3. Într-un alt recipient, amestecă 1 cupă de apă rece și 2 linguri de oțet alb.
4. Apoi, adaugă lent lichidul în amestecul de făină, amestecând constant până când aluatul este bine integrat.
5. Apoi, toarnă aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină, frământă-l de câteva ori și întinde-l pentru a forma un dreptunghi de aproximativ 25 pe 30 cm.
6. Apoi, rulează dreptunghiul în trei părți, asemenea unei scrisori. Apoi întinde din nou într-un dreptunghi de aceeași mărime. Rulează din nou în trei părți și învelește aluatul în folie transparentă.
7. Continuă prin a lăsa aluatul înfășurat în folie să se odihnească în frigider cel puțin 1 oră înainte de a-l întinde și utiliza în rețeta ta.
8. Când vine momentul să folosești aluatul foietaj, întinde-l pe o suprafață ușor presărată cu făină până obții un dreptunghi de aproximativ 30 pe 30 cm.
9. Apoi taie dreptunghiul în două bucăți egale și folosește una dintre ele pentru rețetă. Păstrează cealaltă bucată în frigider pentru a o utiliza în altă rețetă.
10. În cele din urmă, atunci când folosești aluatul foietaj, lasă-l să se încălzească timp de aproximativ 15 minute înainte de a-l întinde și utiliza în rețeta ta. Cu adevărat, aceasta este modalitatea care va face mai ușor lucrul cu el.

Lasă un comentariu