Dănuț Lupu, dărâmat în pușcărie. Plânge cu soția la telefon și așteaptă să-l salveze Gigi Becali

eduard

Încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce, în mod repetat, s-a urcat la volan deși avea permisul anulat încă din anul 2001, fostul mare fotbalist Dănuț Lupu este într-o depresie profundă. Acesta plânge la telefon atunci când vorbește cu soția lui și așteaptă ca Gigi Becali să-l aducă să lucreze, pe perioada detenției, la FCSB, așa cum a promis.

Dănuț Lupu, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat definitiv, în 2 octombrie, la 7 luni și 10 zile de închisoare pentru conducere fără permis. La momentul respectiv, fostul fotbalist era plecat în străinătate, motiv pentru care s-a predat abia șase zile mai târziu, pe Aeroportul Henri Coandă, după ce autoritățile din România îl dăduseră deja în urmărire internațională, iar fotografia lui fusese publicată pe site-ul Poliției Române.

Imediat după ce a coborât din avion, Lupu a fost încătușat și transportat direct la Penitenciarul Rahova, unde, conform procedurii, urma să stea 21 de zile în carantină și unde o comisie urma să-i stabilească regimul de executare și dreptul la muncă.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Gândul, că fostul mare fotbalist a fost cazat pe Secția II, unde sunt fostele celule ale deținuților deosebit de periculoși sau cu tendințe suicidale. Sursele citate au precizat că, deși în cameră există paturi suprapuse, acesta ar fi fost lăsat să doarmă într-un pat situat jos, după ce un deținut ar fi renunțat în favoarea lui Lupu, din motive umanitare.

Fostul internațional cântărește în jur de 130 de kilograme, iar starea lui de sănătate nu este una bună, din cauza faptului că ar suferi de diabet. Ca urmare, i-ar fi fost greu să urce la patul doi.

În plus, sursele Gândul au mai adăugat că Dănuț Lupu primește vizite de la fiul său, Răzvan, care îi aduce pachete cu mâncare. Chiar și așa, deținutul nu ezită să mănânce din hrana preparată la bucătăria penitenciarului, iar, în ce privește pachetele, unii deținuți s-ar fi plâns că fostul sportiv este zgârcit și nu împarte cu nimeni.

Soția nu l-ar fi vizitat niciodată
Dacă Răzvan Lupu ar trece, pe la tatăl său, la fiecare zi de vizită, fostul fotbalist nu ar fi fost vizitat niciodată de soția lui. Totuși, spun surse din cadrul ANP, Dănuț Lupu vorbește foarte des la telefon cu nevasta și, de multe ori, plânge cu receptorul în mână.

Totodată, deținutul ar aștepta să termine carantina și să fie transferat la Penitenciarul Jilava, unde George Becali s-ar fi ținut de cuvânt și ar fi trimis, pentru el, din partea FCSB, o ofertă de lucru în afara închisorii.

„I-a dat 7 luni, face 3 luni și jumătate în regim deschis. Pac, hârtie, eu îi dau. Domnule, vreau să angajez de la voi de la penitenciar un deținut care a fost fotbalist, mijlocaș bun, dădea pase bune (n.r. – râde). Înțelegi? Care a fost la o echipă care a câștigat campionatul. Altfel nu ți-l dă. Și mie mi-l trimit într-o mașină, îl ia pe Lupu dimineață la ora 07:00, îl duce la mine acolo, la Berceni. Taie frunze la câini, ce să facă!”, declara finanțatorul FCSB după condamnarea lui Dănuț Lupu.

Lasă un comentariu