Dan Voiculescu vrea să devină preot

eduard

Dan Voiculescu (77 de ani), fondatorul Antenelor, a terminat a doua facultate, și nu una oarecare. A absolvit Teologia și nu ar fi exclus să-l vedem, în viitorul apropiat, pe “Dom’ Profesor” slujind în biserică. Mai are, însă, de trecut câțiva pași. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, care are în portofoliu, printre altele, posturile Antena 1 și Antena 3, a absolvit, în 2023, Facultatea de Teologie. Ulterior, a anunțat că nu intenționează să devină preot, dar sursele CANCAN.RO susțin că acest lucru nu ar fi deloc imposibil.

Mai lipsesc doar câteva examene suplimentare
Din informațiile noastre, lui Dan Voiculescu i s-a propus susținerea unor examene suplimentare pentru a fi hirotonosit ca preot, iar fostului om de afaceri i-ar fi surâs ideea, mai ales că, de-a lungul timpului, și-a declarat, cu fiecare ocazie, credința în Dumnezeu.

Rămâne de văzut dacă acest lucru, în cele din urmă, s-ar concretiza, dar ar fi, cu adevărat, o experiență de neratat să asiști la o liturghie susținută de “Dom’ Profesor”.

„Încerc să primesc și binecuvântarea Dumnezeiască”
De altfel, pe blogul personal, Dan Voiculescu nu s-a ferit să recunoască faptul că, în prezent, interesele domniei sale se concentrează pe tainele credinței.

„După ce am luat licența în teologie, încerc să primesc și binecuvântarea Dumnezeiască. Să cunosc tainele și rolul credinței în viața oamenilor. Recunosc că îmi este foarte greu și încă nu știu cum mă descurc. Dar înțelegerea propriei necunoașteri poate deschide drumul către cunoaștere. Credința în Dumnezeu este aceea care ne arată calea în viață și ne poate elibera de frica de moarte. Și de toate celelalte temeri care ne rătăcesc de la drumul către o profundă împlinire.„, a susținut, recent, Dan Voiculescu.

„Eu cred în Dumnezeu și sunt umanist. În Statele Unite, Curtea Supremă a admis că umanismul este echivalent cu o religie în sensul limitat al autorizării umaniștilor să oficieze ceremonii„, a punctat “Dom’ Profesor” și pe site-ul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), în mai 2022.

În 1982, Dan Voiculescu termina prima facultate, cea de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București.

Cine este Dan Voiculescu
Dan Voiculescu este un politician român, om de afaceri și președinte fondator al doctrinei fostului Partid Conservator, actualul Partid Umanist Social Liberal.
În trei legislaturi a fost ales senator de București. În primele două a demisionat în ultimul an de mandat, determinând astfel mutarea proceselor sale de la instanța supremă la Tribunalul București.

Lasă un comentariu