Cum vor funcționa școlile din țară conform Ministerului Educației

0

Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, multe școli și grădinițe din țară au trecut la scenariul roșu.
Conform noilor măsuri luate de Ministerul Educației, cele mai multe unități de învățământ din țară au trecut la predare online, cunoscută și sub numele de teleșcoală.

Cum se vor desfășura orele în școlile din România
Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, aproximativ 219 școli și grădinițe au trecut peste weekend la aplicarea cursurilor online.

Astfel, 1.259 din țară au trecut la scenariul 3 de predare, ceea ce înseamnă că toate orele se vor ține exclusiv în format electronic.
Cu toate acestea, 10.790 de școli și grădinițe din țară se află încă în scenariul 1, ceea ce reprezintă participarea elevilor la orele de curs, cu toate măsurile de prevenție aferente.

De asemenea, mai există și scenariul 2, în care se află la momentul actual aproximativ 5.607 de școli și grădinițe de pe tot teritoriul României, ceea ce semnifică participarea școlarilor și preșcolarilor la cursuri, cu toate normele de prevenire a răspândirii virusului.
Modalitatea de aplicare a scenariilor pe teritoriul României
Ministerul Educației a precizat că scenariul roșu în care intră grădinițele și școlile aflate pe teritoriul României, se datorează numărului mare de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Astfel, contează numărul de cazuri noi confirmate în decurs de 14 zile, raportate la 1000 de locuitori.

Aceste scenarii, conform Ministerului Educației împreună cu ministerul Sănătății, se pot schimba de săptămână la săptămână, dacă situația epidemiologică se schimbă.
Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, autoritățile și medicii recomandă purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, dar și respectarea tuturor normelor de igienă și prevenție contra răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În București au fost înregistrate 581 de cazuri noi confirmate, fiind pe primul loc la rata de infectări, iar la nivel național există 2.466 de cazuri noi ale persoanelor infectate.

Totuși, există trei județe unde nu au mai fost confirmate cazuri noi de coronavirus, și anume Caraș-Severin, Covasna și Bistrița Năsăud.