Cum vor funcționa mall-urile de sărbători. Ce reguli se vor impune?!

0

În perioada sărbătorilor, centrele comerciale au luat măsuri extinse de protecție pentru ca personalul și clienții să fie în siguranță. Iată cum vor funcționa mall-urile, de sărbători.
În toate centrele comerciale au fost introduse soluții pentru dezinfectare, termo scannere și nu numai. Cu toate acestea, dat fiind faptul că perioada imediat următoare impune frecventarea mall-urilor si a hypermarket-urilor, din ce în ce mai multe persoane se întreabă ce măsuri de protecție se vor lua în perioada sărbătorilor?

Cum vor funcționa mall-urile de sărbători?
Montarea dezinfectantelor în toate magazinele din interiorul mall-urilor, aplicarea benzilor autocolante nanosept pe diferite suprafețe, sisteme de verificare a temperaturii corporale, dar și echipamente de protecție sunt doar câteva dintre măsurile luate în această perioadă pentru ca cetățenii și angajații centrelor comerciale si fie în siguranță.
„Asigurăm publicul şi autorităţile că centrele comerciale şi mall-urile operate de membrii AREI sunt pregătite pentru a evita supraaglomerarea în perioada de Black Friday şi a sărbătorilor de iarnă”, se menționează într-un comunicat al asociației.
Cei care se ocupă de centrele comerciale spun că sunt gata să reducă la minim aglomerația în zilele de sărbători.

Având în vedere contextul pandemiei de coronavirus, centrele comerciale alături de comercianți au reușit să introducă reduceri de sezon mult mai devreme în acest an, pentru evitarea cumpărăturilor pe ultima sută de metri.
„Cumpărăturile realizate din timp le vor permite clienţilor să se simtă mult mai în siguranţă, respectarea distanţei sociale fiind un factor extrem de important”, se precizează în același comunicat.

Printre măsurile de prevenție în această perioadă, se numără și purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise.
De asemenea, păstrarea distanței de cel puțin 1.5 m față de persoanele de lângă noi, este o altă măsură menită să prevină răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Spălarea mâinilor cu apă și săpun, dar și dezinfectarea sunt măsuri pe care doctorii le recomandă în orice situație, nu doar în contextul epidemiei.

Mai multe localități din apropierea Capitalei au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.