Cum va fi iarna anului 2023-2024? Zonele unde nu va lipsi zăpada

eduard

Temperaturile din termometre continuă să urce. Meteorologii au făcut deja primele estimări meteo pentru iarna 2023-2024. Iată cum va fi vremea la iarnă!

Meteorologii anunță că iarna 2023-2024 vine cu o influență a fenomenului El Nino. Potrivit specialiștilor va fi o schimbare pronunțată a tiparelor curentului cu jet, spre deosebire de anul trecut, vor fi prezente tendințe emergente pentru fenomenele meteorologice dinamice care au loc în centrul și estul Statelor Unite și în nordul Europei.

Fenomenul El Nino în creștere va fi principalul responsabil din spatele iernii 2023/2024 în emisfera nordică. El Niño – Oscilația de Sud (ENSO) reprezintă o variație a vântului care nu este regulată și a temperaturii de la suprafața mării peste Oceanul Pacific de Est tropical.

Cum va fi iarna din 2023-2024?

Efectele produse de ENSO sunt mult mai puțin vizibile în Europa în comparație cu ​​America de Nord, fiind vorba despre alți factori, precum modelul de presiune care există în zona Atlanticului de Nord, potrivit severe-weather.com.

În această iarnă se pare că vor fi prezente mai multe precipitații în nord-vestul Scandinaviei și în zone din centrul și sud-estul Europei.

Europa de Vest este în mod normal mai uscată într-o iarnă cu El Nino. Sunt șanse ca cea mai multă zăpadă să se strângă în regiunile alpine, altitudinile înalte din sud-estul Europei și în părțile nord-vestice din Scandinavia.

În Europa, temperaturile pot fi mai calde decât media în majoritatea de vest și centrale ale continentului. Temperaturile mai reci se vor înregistra în nord și nord-est.

Lasă un comentariu