Cum te poți trata acasă, de COVID-19. Recomandările lui Virgil Musta

0

Astăzi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Cei asimptomatici sau cei care au o formă ușoară de COVID-19, pot să rămână acasă pentru a se trata. Medicul Virgil Musta le face recomandări, românilor cu privire la modul în care se pot trata la domiciuliu.
”Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine”, a spus Virgil Musta pentru ziare.com.

Virgil Musta recomandă celor infectați cu COVID-19 să nu fie stresați
Virgil Musta, Șeful Secţiei COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a mai vorbit și despre anumite simptome care ar trebui să îl facă pe bolnavul cu COVID-19 să meargă de urgenţă la spital.

„Există semne de severitate cum sunt o tuse intensă, reapariţia febrei, reactivarea unor simptome care devin intense şi senzaţia de lipsă de aer sau de sufocare. Acestea sunt simptomele ar trebui să ne facă să ajungem urgent la spital pentru a fi evaluaţi biologic şi imagistic pentru ca specialiştii să stabilească atitudinea faţă de pacient în continuare”, a declarat Virgil Musta.

Medicul a mai recomandat cetățenilor, o dietă echilibrată şi vitamine: „Zinc, seleniu, vitamine care îmbunătăţesc imunitatea organismului”.