Cum te poti lasa de fumat. Parintele Calistrat: „De fiecare tigara pe care o fumezi, spui…”

eduard

Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni din Iasi a spus la BZI LIVE, cum te poti lasa de fumat. Marele duhovnic a vorbit despre cazul unul credincios, care nu reuseste sa se lase de tigari. Dar, cu ajutorul rugaciunii si a lui Dumnezeu, barbatul pare sa dea semne de indreptare. Iata ce l-a sfatuit parintele sa faca.

Parintele Calistrat Chifan: „De fiecare tigara pe care o fumezi, o data imi spui 12 Tatal Nostru si o data imi spui 12 Imparate Ceresc”

„Eu i-am dat unui baiat un canon, am vazut ca nu am cu cine ma intelege si mi-a placut, reactia lui a fost una crestina. Zice: „Parinte, stiu ca ma rugati de atatia ani sa las tigara. Nu pot, parinte! Mor fara tigara! Intelegeti ca-s dependent de ea?” –

Da, ma, puiule, da` iti bati cuie la sicriu. – „Stiu, parinte, si asta”. Zic, uite, iti dau un canon. De fiecare tigara pe care o fumezi, o data imi spui 12 Tatal Nostru si o data imi spui 12 Imparate Ceresc. Nu a spus nu. A spus: „Da, parinte, macar sa vada Dumnezeu ca eu am bunavointa si Il iubesc.”, a declarat parintele Calistrat Chifan, potrivit BZI.ro

„Si imi spune dupa un timp: „Ma cam arde stomacul, parca nu mai am pofta asa mult”. Ii spun: „Fumeaza mai putin, nu trebuie sa fumezi tot aceeasi cantitate ca inainte. Pai, da, zice, „simt si eu nevoia ca trebuie sa le las”. Nu el le lasa, rugaciunea pe care o face. Da, continua sa aprinda o tigara si sa spuna de 12 ori Tata nostru si continua sa aprinda o tigara si sa spuna de 12 ori Imparate ceresc. Si nu o fumeaza pana nu zice. Ei, va lucra Dumnezeu si il va izbavi.”, a mai spus parintele Calistrat.

Parintele Calistrat: „Rugaciunea este un act absolut necesar”
„Rugaciunea este un act absolut necesar. Daca ne rugam sfintilor, strigam pe Dumnezeu, daca ne rugam ingerilor strigam lui Dumnezeu. Asa ca avem canonul de rugaciune catre toti sfintii, este si acatistul tuturor sfintilor si sunt si individual fiecare cu viata si cu patimirea lui, avem si canonul de rugaciune la Ingerul nostru Pazitor personal, care e primul martor.

Ca m-a intrebat odata o doamna, foarte scolita, de altfel: „Parinte, de ce credeti dumneavoastra ca e nevoie sa ne rugam zilnic, mereu cu aceeasi rugaciune, la Ingerul Pazitor?” Zic, de ce credeti dumneavoastra ca intr-o curba sau intr-un deal povarnos sau intr-un drum alunecos sta tot timpul indicatorul pus acolo? De ce credeti ca ramane pe drum, chiar daca nu trec masini? Pentru faptul ca oricine trece pe acolo, trebuie sa stie ce urmeaza. Ei, in clipa in care mata te rogi ingerului, de fapt iti pastrezi indicatorul de circulatie spre cer, la Tronul lui Dumnezeu, pe care nu-l cunoaste nimeni mai bine, acest traseu, decat ingerul tau pazitor, care te ia de manuta, cand ai iesit din viata, si se opreste cu tine la Tronul Sfintei Treimi. El este singurul care te cunoaste si stie cum sa te duca la tronul lui Dumnezeu.”, a spus Parintele Calistrat Chifan.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu