Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile mașinii. Urmează zile geroase

0

Zilele următoare vor aduce temperaturi extrem de joase ce duc la înghețul mașinii. Mai jos puteți afla cum se pot dezgheța și dezaburi ușor și rapid geamurile mașinii.

Dacă te grăbești și vrei cât mai repede să îți dezaburești mașina, porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte motorul, deoarece este mult mai eficient.

Cum dezgheți și dezaburești corect geamurile mașinii
NU utiliza niciodată apă fiartă, deoarece în acest fel rişti să îţi cumperi alt parbriz. Pentru o dezaburire corectă a geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treapta maximă şi ai grijă ca ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.

De asemenea, nu uita să porneşti încălzirea lunetei imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie porneşti opţiunea de dezumidificare a sistemului de aer condiţionat, desigur dacă automobilul este dotat cu un sistem de climatizare.

Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor:
sterge geamurile cu o soluţie de oţet şi apă (trei părţi de oţet la o parte de apă).
acoperă geamurile cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul).
foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri
şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurile murdare se aburesc mult mai repede decât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.
evită lucrurile ude (umbrela, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.