Cum să tratezi pielea arsă de soare: Metode eficiente de calmare și vindecare

Whitepress

Expunerea prelungită la soare fără o protecție adecvată poate duce la arsuri solare dureroase și supărătoare. Bineînțeles, cea mai bună abordare este prevenția, prin utilizarea constantă a unei creme cu factor ridicat de protecție solară, purtarea hainelor adecvate și evitarea expunerii la soare în orele de vârf ale zilei. Însă, uneori, independent de voința noastră, se întâmplă ca pielea să aibă de suferit din cauza soarelui prea puternic, caz în care este esențial să știm cum să îngrijim și să tratăm arsurile pentru a calma disconfortul și a accelera vindecarea.

Hidratarea și calmarea pielii în urma apariției arsurilor


Primul pas în tratarea arsurilor solare este să răcorești și să hidratezi pielea afectată. Poți face acest lucru aplicând comprese reci sau făcând un duș cu apă călduță (nu fierbinte!). Apoi, aplică o cremă hidratantă sau un gel cu aloe vera pentru a calma pielea și a preveni uscarea excesivă. O opțiune excelentă este crema neoVIDERM, special concepută pentru îngrijirea pielii deteriorate. Aceasta hidratează, calmează și protejează pielea, favorizând procesul natural de vindecare.

Pe lângă îngrijirea externă, hidratarea pe interior este la fel de importantă pentru vindecarea arsurilor solare, căci expunerea prelungită la soare poate duce la deshidratare. Așadar, bea multă apă și lichide care refac necesarul de electroliți, precum sucurile naturale, pentru a contracara deshidratarea și a susține procesul de vindecare al organismului.

neoVIDERM – Ingrediente active benefice sănătății pielii


Atunci când alegi o cremă pentru arsuri solare, caută produse cu ingrediente despre care s-a dovedit științific că ajută la calmarea și repararea pielii. Spre exemplu, neoVIDERM crema conține beta glucan, acid hialuronic și alginați care au proprietăți calmante, hidratante și de stimulare a vindecării. Beta glucanul are efect antiinflamator, acidul hialuronic menține hidratarea pielii, iar alginații creează o barieră protectoare. Împreună, aceste ingrediente ameliorează simptomele neplăcute ale arsurilor solare și grăbesc refacerea pielii. Formula non-iritantă a cremei neoVIDERM o face potrivită pentru utilizarea pe pielea sensibilă și afectată de soare, oferind confort și susținând procesul natural de vindecare.

Fără produse cosmetice iritante atunci când ai pielea arsă de soare


Pentru că pielea devine foarte sensibilă în urma arsurilor solare, este recomandat să eviți folosirea produselor care o pot irita și mai mult, precum loțiuni și creme parfumate sau cu alcool. În același timp, oricât de tentant ar fi, nu îndepărta pielea exfoliată și nu sparge veziculele dacă apar. Pentru a evita o potențială infecție, este foarte important să lași pielea să se vindece natural și să folosești numai produse special concepute pentru tratarea arsurilor solare. Crema neoVIDERM are o formulă blândă, non-iritantă, potrivită pentru pielea afectată de razele UV.

Când este cazul să apelezi la medic?

În majoritatea cazurilor, arsurile solare ușoare până la moderate pot fi tratate acasă. Totuși, dacă ai arsuri severe pe o suprafață mare a corpului, vezicule, febră mare și semne de deshidratare, este impresios necesar să consulți un medic. De asemenea, dacă simptomele nu se ameliorează în câteva zile, chiar și cu o îngrijire corespunzătoare, cere sfatul medicului cât mai curând.


Arsurile solare sunt dureroase și inestetice și reprezintă o afecțiune care trebuie tratată cu atenție pentru a evita complicațiile. Urmând pașii de îngrijire descriși mai sus și folosind produse dedicate precum crema neoVIDERM, poți calma disconfortul și accelera vindecarea pielii. Nu uita, însă! Prevenția este întotdeauna mai ușor de aplicat decât un tratament ulterior, așa că nu neglija măsurile de protecție de fiecare dată când te expui la soare!

Lasă un comentariu