Cum să pui ardei iuți la oțet ca un specialist. Greșeala pe care o facem toți, an de an, când punem ardei la murat. Cum trebuie, de fapt, preparați

eduard

Cum să pui ardei iuți la oțet ca un specialist. Ardeii iuți sunt benefici nu doar pentru papilele gustative, ci și pentru metabolism, digestie și pentru sistemul cardiovascular. Aceștia se pot servi drept garnitură pentru fripturi, ciorbe sau sarmale.
Ingrediente pentru ardeii iuți la oțet
1 kg de ardei iuți
un litru de oțet din vin alb
500-800 g de miere de albine
o lingură rasă cu sare neiodată
3-4 foi de dafin
30 g de boabe de muștar
20-30 g de boabe de piper
frunze de țelină
un morcov tăiat rondele (opțional)
bastonașe de hrean (opțional)
2 căpățâni de usturoi curățate.
Mod de preparare al ardeilor iuți puși în oțet
Pe fundul unui borcan se pun câteva frunze de țelină 1-2 bastonașe de hrean și 1-2 căței de usturoi întregi. Se pun apoi ardeii iuți, iar din când în când presari și frunze de țelină, hrean și usturoi printre ei. Oțetul, sarea se pun într-o oală și se dau la foc mediu.
Trebuie să amesteci încontinuu, pentru ca sarea să se dizolve complet. Treptat, se adaugă mierea, iar apoi mesteci până când se dizolvă.
Trebuie să gustați periodic, pentru a potrivi gustul de dulce. La final, zeama trebuie să fie dulce-acrișoară.
După ce ați potrivit gustul, trebuie să adăugați boabele de piper, cele de muștar și foile de dafin. Lăsați amestecul să dea în 3-4 clocote, după care stingeți focul și lăsați la răcit.
Atunci când tot amestecul este călduț, trebuie turnat cu mare grijă și uniform deasupra ardeilor. Apoi, puneți boabele de muștar și de piper.
Ulterior, în fiecare borcan va fi nevoie de frunze de țelină. Completați cu lichidul călduț, până când ardeii sunt complet acoperiți. Închideți bine borcanele și puneți-le în cămară. În cîteva săptămâni veți pute savura cei mai buni ardei iuți. Poftă bună!

Lasă un comentariu