Cum să Faci un Erbicid Natural: 5 Tehnici Eficiente pentru Grădinărit Eco-Friendly

eduard

Dacă doriți să scăpați de buruieni într-un mod natural și prietenos cu mediul, există mai multe tehnici pe care le puteți folosi pentru a crea un erbicid ecologic acasă:

Erbicid cu oțet alb și suc de lămâie: Amestecați 1 litru de oțet alb cu 120 ml de suc concentrat de lămâie și pulverizați această soluție direct pe buruieni.
Erbicid cu sare: Pulverizați sau presărați sare direct pe buruieni înainte și după udarea lor cu apă clocotită. Pentru a crea o soluție, amestecați 500 ml de apă cu 120 ml de sare și utilizați un pulverizator.
Erbicid cu apa de fierbere a ouălor: După ce ați scurs ouăle, turnați apa clocotită peste buruieni pentru a le elimina.
Erbicid cu gin și suc de lămâie: Amestecați gin cu sucul a două lămâi și pulverizați pe buruieni.
Arzător pe gaz: Utilizați un arzător pe gaz pentru a plivi buruienile imediat și selectiv. Acesta poate fi util și în alte situații, cum ar fi pentru a aprinde un semineu sau un grătar.
Erbicid Natural pentru Mărăcini:

Pentru a combate mărăcinii, puteți folosi un amestec de 1 litru de apă fierbinte, 250 ml de oțet alb și 100 de grame de sare. Pulverizați acest amestec la bază și pe zonele inferioare ale mărăcinilor. Pentru un efect mai rapid, adăugați săpun de vase și alcool la amestec.

Făină de Porumb:

Făina de porumb este un excelent erbicid pentru livadă. Răspândiți făină de porumb peste sol, iar nimic nu va crește sub ea, deoarece acționează ca un control al semințelor.

Ziare:

Pentru a sufoca buruienile, așezați mai multe coli de ziar peste zonele pe care doriți să le eliminați. Puteți acoperi și cu puțin pământ pentru a preveni creșterea altor plante.

Bicarbonat de Sodiu:

Bicarbonatul de sodiu este biodegradabil și eficient. Răspândiți-l pe plantele pe care doriți să le eliminați și apoi udăți-le cu un pulverizator. Poate fi folosit și sub formă de soluție, amestecând 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 2 de apă.

Folosirea acestor metode vă permite să scăpați de buruieni în grădină într-un mod prietenos cu mediul și fără a utiliza erbicide chimice.

Lasă un comentariu