Cum să deblocați nervul sciatic: 2 exerciții pentru a scăpa de durere. Foarte eficiente!

eduard

Nervul sciatic este cel mai mare dintre toți nervii din corpul nostru. Începând din zona plexului lombo-sacral, nervurile sale trec prin întregul picior, asigurându-i inervația. Din acest motiv, afectarea nervului sciatic provoacă o durere infernală și disconfort sever. Și, în unele cazuri, această durere duce chiar și pierderea capacității de lucru pentru o perioadă de timp.

Afectarea nervului poate apărea din cauza:

Expunerea la frig a zonei inferioare a spatelui
Stres excesiv asupra mușchilor pelvieni
Scolioza și alte afecțiuni ale coloanei vertebrale
Accidente la coloana vertebrală
Artroza și alte boli ale articulației șoldului
Sarcina
Complicații în timpul nașterii
Un stil de viață sedentar
Leziuni ale nervului sciatic prin injecții intramusculare
Boli infecțioase
Neoplasme (benigne și maligne)
Durere de la o rănire sau cădere
Hernie intervertebrală
Osteocondroza
Sindromul piriform
Prin urmare, experții împart boala în două tipuri – primară și secundară. Boala primară este asociată cu compresia trunchiului nervos de către un mușchi deteriorat, iar cea secundară este cauzată de patologia coloanei vertebrale, a articulațiilor șoldului și are loc pe fundalul sarcinii sau a bolilor organelor pelvine.

Simptome ale nervului sciatic afectat

Durere în partea inferioară a spatelui, a ischiochimbilor, feselor sau a piciorului inferior
Disconfort la mers, la unirea picioarelor și la îndoirea genunchiului
Senzație de căldură în degetele de la picioare
Senzație de frig în zona afectată a nervului
Transpirație excesivă
Mobilitate articulară afectată – de obicei pacienții se plâng că nu își pot îndrepta piciorul
Amorțeală a membrelor
Senzație de piele de găină pe picior
Schimbarea culorii pielii în zona afectată
Stare generală de rău, letargie și slăbiciune
Creșterea temperaturii corpului
În prezența acestor simptome, neuropatologii, neurologii și terapeuții diagnostichează o problemă a nervului sciatic. Dacă specialistul are îndoieli, atunci pentru a clarifica pe deplin situația, pacientul este trimis pentru CT sau RMN. Pe baza rezultatelor procedurilor, se va stabili diagnosticul și tratamentul.

Din fericire, există exerciții speciale care te pot ameliora această durere. Editorii noștri vă vor vorbi despre două dintre cele mai eficiente exerciții, cu ajutorul cărora puteți debloca cu ușurință nervul sciatic.

Exerciții pentru nervul sciatic:

Exercițiul nr. 1

1. Întinde-te pe o suprafață plană. Îndoaie piciorul de la genunchi și șold.

2. Ține piciorul îndoit cu două mâini și trage-l încet spre piept cât mai aproape posibil. Ține-l în această poziție timp de cel puțin 30 de secunde.

3. Încet, adu piciorul în poziția inițială și repetă exercițiul de încă 2 ori.

Exercițiul nr. 2

1. Întinde-te pe o suprafață plană. Îndoaie ambele picioare de la genunchi.

2. Încrucișează picioarele așa cum este arătat în imagine, susținându-le cu mâinile. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde sau mai mult.

3. Încet, adu picioarele în poziția de pornire. Repetă exercițiul de încă 2 ori.

Aceste exerciții pot fi făcute individual sau în combinație. Medicii le aprobă și își sfătuiesc pacienții să le facă. Pentru a preveni afecțiunile asociate cu ciupirea nervului sciatic, este recomandat să dedicați cât mai mult timp posibil activității fizice. Mergeți mai mult, faceți gimnastică de dimineață, iar după ziua de lucru faceți exercițiile sugerate de noi.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Aceste exerciții nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.

Lasă un comentariu