Cum să adormi mai repede. Militarii folosesc această metodă pentru a adormi în 2 minute.

eduard

Pentru majoritatea oamenilor, somnul insuficient nu va avea efecte dezastruoase. Desigur, din cauza lui, este posibil să ne simțim obosiți și să nu gândim rațional.

Dar în timpul celui de-al doilea război mondial, armata SUA a ajuns la concluzia că atunci când militarii nu dormeau bine, deciziile lor iraționale și reacțiile lente au dus la consecințe tragice. Și pentru a reduce pierderile, s-a dezvoltat o metodă pentru adormirea rapidă în orice condiții. Se pare că metoda de relaxare funcționează după șase săptămâni de antrenament.

Și cum această metodă este într-adevar eficientă, ar trebui să o încerci și tu:

1. Pune-te într-o poziție confortabilă

Desigur, dacă ești acasă deja ai un pat confortabil, asta nu este o problemă pentru tine. Dar această etapă este valabilă pentru momentele în care trebuie să dormi în locuri străine, de exemplu: dacă trebuie să dormi în mașină, asigură-te că întinzi scaunul la maxim; dacă trebuie să dormi la serviciu, așază mai multe scaune unul lângă celălalt și pune ceva moale pe ele.

2. Relaxează-ți mușchii feței

Acest etapă este cheia întregului proces. Fiecare persoană are 43 de mușchi faciali și, în multe feluri, corpul determină nivelul de stres prin tensiunea lor.

Închide ochii și încearcă să relaxezi toți mușchii de pe față: frunte, obraji, limbă și maxilar, imaginează-ți că sunt din jeleu. Apoi, treci la relaxarea mușchilor din jurul ochilor. Există șase mușchi în jurul fiecărui ochi, relaxează-i cât mai mult posibil.

3. Relaxează-ți umerii

Lasă umerii să se relaxeze, ca și când ar cădea. Lasă-ți spatele și gâtul să se relaxeze cât mai mult posibil. Înspiră adânc și expiră încet în timp ce eliberezi orice tensiune rămasă (pentru majoritatea oamenilor, cea mai mare parte a tensiunii este stocată în mușchii umerilor, gâtului și maxilarelor).

4. Lasă picioarele să se relaxeze

Relaxează-ți mușchii picioarelor. Trebuie să simți cum toată tensiunea este eliberată de ei, să simți picioarele au devenit moi.

5. Eliberează-ți mintea de orice gânduri

Acum că ți-ai relaxat complet corpul, tot ce mai ai de făcut pentru a cădea într-un somn profund și liniștit este să îți eliberezi mintea de toate gândurile. Această metodă te va ajuta să adormi mai repede, deoarece nu te va mai tulbura stresul.

Nu vă așteptați ca totul să funcționeze imediat. Ține minte că militarii care au învățat această metodă au ajuns la perfecțiune abia după șase săptămâni de practică. Dacă ai voință să repeți exercițiul în fiecare zi, vei putea dormi oriunde și în orice circumstanță, ceea ce va avea un efect benefic asupra stării tale generale..

Lasă un comentariu