Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre două simptome

0

Potrivit specialiștilor, au fost descoperite două noi simptome care ar putea indica faptul că ai fost infectat cu noul coronavirus.
În ultima perioadă, dat fiind faptul că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut extrem de mult la nivelul întregii planete, specialiștii încearcă să creeze cât mai multe conexiuni între simpromele manifestate de pacienți și infecția cu noul coronavirus, astfel încât să prevină răspândirea infecției la scară mai largă.
Dacă până acum știam că simptome precum tusea și febra sunt extrem de comune, în cazul infectării cu noul coronavirus COVID-19, se pare că cercetătorii au găsit încă două simptome care pot fi asociate cu contactarea coronavirusului de către o persoană sănătoasă.
Dacă manifești aceste simptome, ai putea fi infectat cu noul coronavirus COVID-19
Potrivit specialistului Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași, în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de coronavirus care debutează cu simptome care nu sunt respitorii. Febra, tusea, greutatea în respirație, oboseala, durerea musculară, pierderea mirosului sau a gustului, durerea în gât, congestia nazală și greața sunt simptomele care erau deja cunoscute în cazul infectării cu noul coronavirus, însă au fost descoperite două noi simptome pe care trebuie să le iei în calcul, dacă bănuiești că ai avea COVID-19.
Durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infectării cu noul coronavirus, chiar și în lipsa febrei sau a tusei seci. Potrivit celor mai noi informații, durerea de cap este unuș din simptomele care apare tot mai des imediat după infectarea cu noul coronavirus.

„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID,” a explicat Carmen Dorobăț, relevând că și durerile abdominale și scaunele frecvente pot fi asociate cu noul coronavirus.