Cum i-a înduplecat Costel Corduneanu pe judecători, care l-au eliberat pe interlop? Fostul sportiv le-a spus că are un pacemaker montat pe inimă și că a avut coronavirus

0

La jumătatea lunii septembrie, interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat din penitenciar, deși fusese încarcerat în ianuarie 2020 pentru o perioadă de 3 ani.
La jumătatea lunii septembrie, interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat din penitenciar, deși fusese încarcerat în ianuarie 2020 pentru o perioadă de 3 ani. Decizia Tribunalului Târgu Mureș, unde s-a judecat speța, a surprins pe toată lumea, dar se pare că interlopului i s-au redus din pedeapsă perioadele de arest preventiv, efectuate anterior. La ieșirea din închisoare, unde ajunsese pentru că ar fi plătit un hacker să-i spioneze informatic soția, pe care o bănuia de infidelitate, Costel Corduneanu a declarat că va scrie trei cărți despre viața lui, dar și despre justiția din România, urmând apoi a se dedica familiei și creșterii nepoților.

Judecătorii care l-au eliberat pe Costel Corduneanu: ”Are șanse de reintegrare socială”
Amănunte interesante din procedura de eliberare a lui Corduneanu reies din motivarea judecătorilor de la Tribunalul Târgu Mureș, obținută de ziariștii de la Adevărul. Depărtarea de familie, bolile și penitenciarele supraaglomerate sunt doar câteva dintre motivele enumerate de Corduneanu în încercarea de a obține eliberarea condiționată mult dorită.
”În timpul pledoariei, avocaţii au mai invocat că interlopul are un pacemaker montat pe inimă şi, în timpul detenţiei, a ajuns de mai multe ori la urgenţe din cauza problemelor cardiace. ”Solicită să se aibă în vedere şi faptul că persoana condamnată are studii superioare, a participat la două olimpiade şi a fost medaliat la una dintre ele, are trei copii minori şi un al patrulea care nu este minor, beneficiază de susţinerea familiei, a fost ofiţer în armată câtă vreme a fost sportiv în comunism şi are toate şansele de reintegrare socială. Oricum, prin prisma parcurgerii acestui timp, cât ne raportăm la fapte din 1996 şi 2008, să susţinem astăzi că mai trebuie ţinut o lună pentru a fi educat, este profund exagerat şi în totală disonanţă cu ceea ce se percepe din normele Codului penal în materia liberării condiţionate”, a precizat avocatul lui Corduneanu”, nota sursa citată despre procesul lui Corduneanu.
După ce a declarat în fața instanței că a avut coronavirus în detenție, Costel Corduneanu a reușit să-i impresioneze pe judecători, care au notat următoarele: ”Instanţa constată că condamnatul a înregistrat un progres din punct de vedere educativ, iar perioada detenţiei pare să-i fi creat o conduită pozitivă. Relativ la acest aspect, apreciem că dovezile de îndreptare date de petent, apte să-l facă a respecta valorile sociale, sunt de natură să convingă instanţa că timpul petrecut în penitenciar este suficient, iar condamnatul are şanse de reintegrare socială”.