Cum arată meniul de 22 de lei de la Spitalul Județean din Cluj, secția de Pediatrie

eduard

Ce mâncare primesc mămicile și copiii lor la un spital de pediatrie din Cluj
Un bărbat a cărui soție este internată împreună cu copilul la Spitalul Județean din Cluj, secția de Pediatrie, a postat, pe Facebook, imaginile cu mâncarea pe care aceștia au primit-o. La micul dejun au avut o felie de brânză, două pachețele de unt, un recipient cu gem de piersici și un pachet de eugenii, iar la prânz au primit o bucată de carne deloc apetisantă, alături de o porție de cuș-cuș.

Postarea bărbatului vine la doar câteva zile după ce o femeie, internată la Spitalul Municipal din București, a publicat mai multe imagini cu mâncarea pe care a primit-o imediat după ce a născut. Meniul costă în câteva felii de pâine unse cu gem, un triunghi de brânză topită și o bucată de unt.

„Mâncare de la Spitalul Municipal București pentru soția mea și pentru restul mămicilor ce au născut de curând și ar trebui să alăpteze, poftim să trăiești în România și să plătim asigurări?? Cum că tată al copilului sau că orice alt părinte să nu înnebunești când vezi atâta dezinteres și nesimțire, cum !?”, a scris soțul femeii respective, pe Facebook.

Cum arată meniurile pacienților internați la Spitalul Județean Suceava
Între timp, Spitalul Județean Suceava a publicat mai multe fotografii cu mâncarea oferită în spital, menționând că meniurile sunt stabilite de dietetician în funcție de patologiile pacienților:

„Oamenii trebuie să înţeleagă că mâncarea din spital, respectiv cantitatea, necesarul de nutrienţi, sunt stabilite de către un medic dietetician după anumite norme, trebuie respectate anumite principii alimentare de dietetică şi nutriţie, în funcţie de patologiile pacienţilor internaţi. Aceeaşi mâncare este servită şi personalului medical. „Aceeași mâncare este servită și personalului medical. Nu avem meniuri preferențiale”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici.

Spitalul Județean Suceava publică zilnic, pe site-ul propriu, meniurile oferite pacienților și personalului medical. Pentru ziua de 3 februarie meniul este următorul:

Conform CNAS, de la 1 iunie 2022 cuantumul alocației de hrană în spitalele publice a fost majorat astfel:

pentru pacienții spitalizați ( copii și adulți), lăuze și insoțitori – 22 lei/zi;
pentru bolnavii spitalizați cu TBC, HIV/SIDA, hepatită, neoplazii, diabet, pacienții cu arsuri și cei internați în leprozerii – 33 lei/zi.

Lasă un comentariu