Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum arată femeia care a refuzat să se mărite cu Papa Francisc

0 1.375

Papa Francisc se află într-o vizită istorică în România. Astăzi la 82 de ani, este cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, dar puțină lume știe cum era viața lui când era doar un copil. El a decis încă de la vârsta de 12 ani să-și dedice viața lui Dumnezeu.

Papa Francisc (82 de ani) s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Flores, Argentina, pe numele Jorge Mario Bergoglio. Este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Suveranul Pontif s-a născut în. Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii al unui muncitor de cale ferată italian. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo. San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la. Colegio del Salvador din Buenos Aires.

loading...

Și-a cerut buna prietenă din copilărie în căsătorie
Puțină lume știe că Papa a fost îndrăgostit de buna lui prietenă din copilărie, Amalia Damonte, pe care a cerut-o în căsătorie, când avea doar 12 ani. El i-a spus într-un bilețel că dacă îl va refuza, atunci el nu va mai căuta iubirea, ci se va face preot și își va dedica viața lui Dumnezeu, ceea ce s-a și întâmplat.

Cu 70 de ani în urmă, când Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc, avea doar 12 ani, acesta știa că și-a găsit marea iubire. Era îndrăgostit lulea de prietena lui din copilărie Amalia Damonte și i-a trimis o scirsoare în care o cerea în căsătorie și i-a scris exact așa: „Dacă mă vei refuza și nu pot să mă însor cu tine, atunci mă voi face preot’. Jose desenase pe bilețel și o casă alba cu acoperiș roșu, despre care spunea că va deveni casa lor când se vor căsători.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata