Cum a fost lovit mortal de o trotinetă electrică un profesor pensionar, în Buzău

0

Un accident înfiorător s-a petrecut într-un parc din Buzău, implicând o trotinetă electrică.

Un profesor pensionar, în vârstă de 71 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost lovit de o trotinetă electrică. Nu s-ar fi asigurat când a traversat pista pe care circula vehiculul pe două roți și a fost izbit în plin. Potrivit autorităților, în ultimii patru ani, în România au avut loc aproape 200 de accidente în care au fost implicate astfel de vehicule.

Pista pentru biciclete unde a avut loc accidentul travesează principalul parc din Buzău. Traseul se află pe mijlocul unei alei pietonale și este delimitat cu linii continue, vopsite, pe asfalt.

Profesorul ar fi vrut să traverseze zona când a fost lovit în plin de trotineta electrică pe care se afla un bărbat în vârstă de 53 de ani. În urma izbiturii, victima s-a prăbușit și s-a lovit la cap.

Ane-Mari Vrapciu, Poliția Buzău: „Bărbatul de 53 de ani s-ar fi deplasat cu o trotinetă electrică pe pista special amenajată în parc, moment în care bărbatul de 71 de ani s-ar fi angajat în traversare fără să se asigure.”

Un martor al incidentului a făcut mai multe fotografii după impact. În imagini, rănitul a fost surprins în timp ce se îndrepta – însoțit de cadre medicale – spre o ambulanță.

Deși părea că nu a suferit răni grave, câteva ore mai târziu s-a stins în spital.

Adriana Bunilă, Spitalul Județean de Urgență Buzău: „A suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoștință și un hematom frontal și occipital. În urma investigațiilor clinice și paraclinice și a consulturilor de specialitate, starea bărbatului s-a deteriorat, acesta intrând în stop cardio-respirator, în cele din urmă survenind decesul.”

Polițiștii urmează să stabilească dacă bărbatul care se afla pe trotineta electrică a respectat legea care reglementează circulația acestor vehicule. Vor să vadă dacă a respectat limita de viteză, de cel mult 25 km/h și dacă avea – așa cum cer normele – sistemul de iluminare în funcțiune.

În același timp, au transmis că pietonii au obligația să se asigure în momentul care traversează pistele pentru biciclete.

Bărbat: „Dacă e pista de bicicletă trebuie să ne obișnuim să circulăm ca lumea.”

În România, între 2016 și 2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice.

În urma acestor evenimente, un conducător de trotinetă electrică a decedat, 37 au fost răniți grav și 156 au suferit leziuni ușoare.