Cum a ajuns să plătească un turist român 15 euro pentru pâine, într-o tavernă din Grecia

eduard

Grecia este, și în această vară, una dintre destinațiile preferate de români, plajele curate, apa clară, de un albastru de vis, mâncarea delicioasă, cazarea care te face să te simți chiar mai bine decât acasă, toate acestea fac, dar și multe altele fac ca mii de români să revină an de an în concediu.

Ba mai mult de atât, turiști care au parte de experiențe frumoase sau, de ce nu, mai puțin frumoase, fac public acest lucru, pentru ca și alți români să se bucure din plin de vacanță sau să știe ce să evite.

Recent, un român a scris pe Facebook cât a plătit pentru pâinea consumată pe lângă mâncare la o tevernă din Grecia. Românul a postat pe grupul de Facebook Forum Halkidiki chiar și bonul fiscal.

Așadar, pe o singură chiflă s-a plătit 2,5 euro și cum s-au consumat 6 chifle, românul a dat 15 euro numai pentru pâine!

Cât costă un sezlog pe o plajă din Thassos
Însă, dacă pâinea a costat 15 euro, sunt alte lucruri în Grecia chiar mult mai ieftine decât în România. Recent, pe gupul de Facebook Forum Grecia, un român a scris cât a plătit pentru un șezlong, pe o plajă din Thasos.

”Prețuri la o plajă din Thassos: 3 euro șezlongul, 2 euro cafea grecească, 3.5 euro freddo cappuccino. Cicadele și umbra de pin gratis”, a scris bărbatul pe rețeaua de socializare. Românii nu s-au putut abține și au comparat ce înseamnă o zi pe plajă în Mamaia.

”La fel și la Mamaia Nord. 24 euro șezlongul, 8 euro cafea, 12 euro frappe, 8 euro berea. De mâncare nu mai discutăm. Vorbim de o regiune de plajă obișnuită, nu din alea de fitze. Să ne trăiască!”.

Lasă un comentariu