Cum a ajuns să arate acum Cesonia Postelnicu, celebra Geta din Liceenii

0

Actrița Cesonia Postelnicu, care a împlinit 52 de ani în luna martie, este una din actrițele de bază ale Teatrului Național București.
Cesonia Postelnicu a devenit celebră la doar 18 ani, în 1986, cînd a jucat rolul Getei în filmul Liceenii, colega de clasă a personajului interpretat de Ștefan Bănică Jr. Succesul a fost atât de mare, încât Cesonia a jucat și în celelalte pelicule ale seriei, „Liceenii Rock`n`Roll” (1990) și „Liceenii în alertă” (1993).
Din 1994, Cesonia Postelnicu a devenit actriță la Teatrul Național București, unde se află și în prezent. Ea s-a dedicat aproape exclusiv carierei teatrale, deoarece nu a mai apărut decât în două filme, „Semne pe nisip”, în 1994, și „Azucena”, în 2005. La TNB a apărut, pentru prima oară în piesa „Ondine” (1994), iar de atunci joacă aproape neîntrerupt.
Cesonia Postelnicu a moderat o emisiune de televiziune
Cesonia Postelnicu a fost recompensată cu Premiul UNITER „Marioara Voiculescu” pentru „cea mai bună actriţă de comedie” în rolul Nataşa – „Trei surori”, regia Dem Rădulescu şi pentru music hall-ul „Cabaret”, regia Sorina Creangă, coregrafia Felicia Dalu. În 1999, Cesonia Postelnicu a fost moderator al emisiunii de varietăți Curier de ambele sexe, de la TVR.

În stagiunea curentă de la TNB, Cesonia Postelnicu va juca rolul Olgăi, din piesa „Matilda și groparii”, în regia colegul ei de la TBN, actorul Mircea Rusu. O altă piesă de succes din repertoriul curent al TNB în care apare Cesonia este „Cinci femei de tranziție”, în care actrița de 52 de ani joacă rolul Profesoarei, la 34 de ani de când juca rolul elevei Geta în Liceenii.