Ingrediente pt aluat:
1 kg faina alba de grau
2 oua
1 pachet margarina
250 g untura de porc
1 lingurita de drojdie proaspata
sare dupa gust
1 cutie smantana mica (170 g cu 20% grasime)
2-3 lingurite chimen.
Pentru uns covrigeii:
2 oua
cascaval uscat si razuit.
Mod de preparare:
Pentru covrigei cu chimen si cascaval se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si margarina, apoi adaugam smantana, sarea si drojdia incalzite, se omogenizeaza toata compozitia, se framanta bine si se lasa la dospit 1/2 ora.
Aluatul dospit se imparte in 2 sau 3 bucati ( impartim aluatul sa lucram mai usor). Se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe o planseta pudrata cu faina, deasupra presaram chimion pe care il presam usor cu sucitorul in aluat.
Eu am intins aluatul pe masa de bucatarie pe o hartie de copt pudrata cu faina.
Cu forma decupam covrigei pe care ii dam prin ouale batute, apoi prin cascaval razuit, asezam covrigeii cu partea unsa si pudrata cu cascaval in sus, intro tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.
Cascavalul pe care il folositi la sos e bine sa fie uscat. In caz contrar acesta se va cocolosi cand il razuiti si va trebui sa il amestecati cu putina faina sa il puteti pune pe covrigei.
Eu am framantat cu mixerul, folosind dispozitivele pt framantat.