Copiii se îmbolnăvesc de COVID-19! „Lucrurile nu sunt îmbucurătoare…”

0

Din cauza COVID-19, tot mai mulți copii ajung în spitale infectați cu virusul ucigaș. Ce au declarat medicii?

Ne aflăm din nou într-o situație fără precedent, dat fiind faptul că în ultima vreme tot mai mulți copii sub 16 ani ajung internați în spitale din cauza COVID-19. Medicii sunt de părere că acest lucru se datorează nerespectării regulilor din timpul sărbătorilor de iarnă.

Copii infectați cu COVID-19, internați în spitale
”Am debutat anul cu garda de 1, în care cred că au fost 4 sau 5 pozitivi. Dar ceea ce vreau să înțelegeți este că totul este într-o continuă mișcare. Noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitivează zilnic și ajung să fie internați pe secția noastră COVID. Noi suntem un spital suport COVID pediatric, și într-adevăr anul acesta observăm o creștere a numărului de cazuri pediatrice. Categoric că este posibil să fie în urma sărbătorilor de iarnă, în urma faptului că foarte mulți adulți s-au relaxat. Să nu uităm că cei mici sunt protejați de adulți. Am avut și un caz de adolescent de 17 ani cu reinfecție de SARS CoV-2. Lucrurile nu sunt îmbucurătoare. Știm cu toții, atât din practica clinică, cât și din studiile de specialitate, că micuții fac forme ușoare sau asimptomatice. Totuși, vreau să atrag atenția că există un procent mic, dar important când este vorba de copilul tău, care face forme grave.

Acest sindrom inflamator multisistemic, am avut din luna mai până acum, peste 52 de copii cu acest sindrom”, a precizat Diana Ionescu, director medical de la Spitalul Victor Gomoiu.

Medicul a vorbit despre sindromul inflamator multisistemic. ”În primul rând, toți copiii au trecut prin boală. Unii părinți știu, alții nu știu. Pentru că unii copii sunt asimptomatici. Și la 3 săptămâni, o lună, apar anumite manifestări. Părinții trebuie să fie îngrijorați de febră, în primul rând, de diversele reacții cutanate, de starea proastă a copilului, de torpoare, de inapetență. Venind la spital, se fac anumite analize specifice, și doctorii noștri pun diagnosticul de sindrom multiinflamator sistemic, asociat cu COVID-19”, a declarat medicul.

Medicul Diana Ionescu susține că în perioada următoare va trebui să ne așteptăm la lucruri extrem de grave, dată fiind situația actuală.