Colega de salon a Alexandrei, dezvăluiri despre noaptea tragediei de la Maternitatea din Botoşani: ”Gura și nasul îi erau vinete”

eduard

Ultimele clipe din viața Alexandrei, tânăra mamă decedată la Maternitatea din Botoșani, au fost cumplite. Colega de salon a victimei face dezvăluiri despre noaptea tragediei.

Mărturii cutremurătoare făcute de colega de salon a Alexandrei, tânăra gravidă moartă la Botoșani
În urmă cu mai puțin de două săptămâni, în noaptea de joi spre vineri, 18 august 2023, Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, mamă a trei copii și însărcinată în trei luni, cu al patrulea copil, se stingea în condiții cumplite pe un pat de spital la Maternitatea Botoșani.

De-a lungul acelei nopți, Alexandra a avut dureri și sângerări. Spre dimineață a rămas fără aer. Pe toată durata nopții a implorat ajutorul medicului de gardă dar și al celui curant.

A făcut asta timp de șapte ore, aspect evidențiat și de ancheta internă a Spitalului Județean Mavromati, de care aparține Maternitatea. În ciuda strigătelor de disperare, tânăra gravidă nu a fost vizitată de niciun medic. Sarcina sa, complicată infecțios, nu a fost evacuată.

Vineri, 18 august, după ora 7:30, starea tinerei s-a înrăutățit. A fost raportată o sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare. A fost transferată la Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare. La ora 8.00, tânăra se stingea pe un pat de spital.

Miercuri, 30 august, în spațiul public a apărut mărturia uneia dintre colegele de salon ale Alexandrei. Aceasta confirmă toate acuzațiile aduse medicilor de către familia victimei.

Ea spune că, pe tot parcursul tragicei nopți, niciun medic nu a trecut prin salonul în care erau internate. În tot acest timp, tânăra Alexandra țipa de durere și implora să fie ajutată. Singurul ajutor i-a fost oferit de câteva asistente.

”Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer, simte că nu are aer. Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă. Gura și nasul îi erau vinete.

Am chemat repede și a venit asistenta și ea tot spunea că nu are aer. Între timp i-a luat tensiunea, i-a pus aparatul de monitorizare și au mai venit 5-6 asistente la patul ei. Eu nu am văzut să fi venit vreun medic, nu a fost medic”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Lasă un comentariu