CNAS nu mai poate deconta serviciile medicale în spitale. Guvernul trebuie să aloce minim 200 milioane de lei din Fondul de rezervă

eduard

CNAS nu mai poate deconta serviciilor medicale în unitățile spitalicești din România. Este nevoie de 200 milioane de lei din Fondul de rezervă.

CNAS nu mai poate deconta serviciile medicale în spitale
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis Executivului condus de Marcel Ciolacu faptul că nu mai are fonduri suficiente pentru decontarea serviciilor medicale acordate în unitățile sanitare cu paturi până la finele anului. Pentru a se rezolva problemele de la CNAS este nevoie de suplimentarea bugetului cu 200 de milioane de lei.

Românii s-au trezit controlați de ANAF pentru diverse venituri pe care le-au încasat, dar nu le-au declarat. De la începutul acestui an există o nouă…

Inflația apasă greu pe umerii oamenilor din întreaga lume. În încercarea de a-și ajuta cetățenii, autoritățile din mai multe state au luat tot felul de…

„Pentru eliminarea blocajului financiar prin imposibilitatea decontării serviciilor medicale acordate pacienților de unitățile sanitare cu paturi și asigurarea realizării de către spitale a plății medicamentelor, materialelor sanitare, hrană, utilități necesare acordării serviciilor medicale, se impune astfel alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru acoperirea deficitului de finanțare existent la nivelul bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.(..)

Se impune astfel intervenția de urgență prin alocarea sumei de 200.000 mii lei ținând cont de faptul că, în perioada imediat următoare, numărul de cazuri care vor fi tratate în unitățile sanitare cu paturi se va majora având în vedere creșterea incidenței afecțiunilor specifice sezonului rece”, se arată în nota de fundamentare.

Pentru anul care încă nu s-a încheiat a fost aprobată suma de 10.708.623 mii lei pentru decontarea serviciilor medicale. Din suma totală au fost efectuate plăți în valoare de 9.586.269 mii lei.

Suplimentarea bugetară este dată de faptul că pentru anul 2023 au fost aprobate fonduri sub necesarul solicitat de CNAS prin proiectul de buget pe anul 2023.

Lasă un comentariu