CIUDATELE FENOMENE METEO ÎN ROMÂNIA PENTRU LUNA OCTOMBRIE. METEOROLOGII, DATE DE ULTIM MOMENT DESPRE CUM VA FI VREMEA ÎN ȚARĂ

eduard

Luna octombrie 2023 aduce fenomene meteo bizare în România. Vremea în țară va oscila, iar temperaturile se vor menține ridicate în termometre. ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 2 octombrie – 30 octombrie 2023. Iată mai jos, în articol, ce au transmis meteorologii.

Luna octombrie a acestui an vine cu diferențe mari de temperaturi. Meteorologii au transmis faptul că luna aceasta se vor înregistra temperaturi mai mari față de normalul perioadei. De altfel, prin comparație față de alți ani, luna aceasta ploile vor fi deficitare. ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 2 octombrie – 30 octombrie 2023.

Ciudatele fenomene meteo în România pentru luna octombrie – se vor înregistra temperaturi mai ridicate
Meteorologii au emis documentul pentru luna octombrie, care face referire la cum va fi vremea, în următoarele patru săptămâni. Potrivit ANM, valorile termice vor fi mai ridicate, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023
Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice
Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023
Temperatura aerului: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.
Cantitățile de precipitații: Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023
Temperatura aerului: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023
Temperatura aerului: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații: Regimul pluviometric va putea fi local excedentar, mai ales în zonele montane și sub-montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu